Στο Πεκίνο ο Π. Λαφαζάνης

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με την κινεζική ηγεσία έχει ζητήσει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης και ενδέχεται να αναχωρήσει αύριο για το Πεκίνο, ανατρέποντας το προγραμματισμένο του ταξίδι στο Μπακού.

Η απόφαση για μετάβαση στο Πεκίνο εντάσσεται στο πλαίσιο μιας στρατηγικής αντιπερισπασμού στις πιέσεις των Ευρωπαίων εταίρων που επιχειρεί να αναπτύξει η ελληνική κυβέρνηση. Ζήτησε από την Κίνα να επισπεύσει για αύριο την επίσημη συνάντηση που ζήτησε το Πεκίνο από την ελληνική πλευρά, έτσι ώστε να βρίσκεται την ίδια μέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη Μόσχα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο Πεκίνο, στέλνοντας μήνυμα αναζήτησης εξ Ανατολών συμμάχων στην Ευρώπη.

Η Κίνα φέρεται να έχει ζητήσει από την ελληνική πλευρά αναβάθμιση της επένδυσης της Cosco, ενίσχυση εξαγωγών ελληνικών προϊόντων αλλά και συμφωνία ελλιμενισμού των κινεζικών πολεμικών πλοίων στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή