ΕΛΛΑΔΑ

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στην πλειονότητα των δήμων του Βόρειου Τομέα Αττικής, ενώ πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά και στους δήμους της Ανατολικής Αττικής. Παράλληλα, ο παγετός κλείνει σχολεία στην κεντρική και δυτική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα στην Αττική:

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: Στην περιοχή Κουβαρά παραμένουν κλειστά το Δημοτικό Κουβαρά το Γυμνάσιο Πέτας και το Νηπιαγωγείο Κουβαρά.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΕΕΕΕΚ Παμμακάριστος, 2ο Γυμνάσιο Βουτζά, Σχολικές μονάδες Δημοτικής Ενότητας Βαρνάβα, Σχολικές μονάδες Τοπικής Ενότητας Γραμματικού. Οι λοιπές σχολικές μονάδες του Δήμου Μαραθώνα θα λειτουργήσουν κανονικά, με την επιφύλαξη επανεκτίμησης της κατάστασης στην περίπτωση επιδείνωσης του καιρού.

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ: Όλα τα σχολεία κλειστά λόγω Πολιούχου Αγ. Βλασίου.

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: Παραμένουν κλειστά : 1. Ειδικό Νηπιαγωγείο Νταού Πεντέλης. 2. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νταού Πεντέλης

Τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλου ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ θα παραμείνουν κλειστά.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής:

Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Φυλής ενώ στο δήμο Μάνδρας  (Δημοτική ενότητα Μάνδρας) αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων από τις 11:00 π.μ σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσηςι.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα:

Κλειστά θα παραμείνουν στους δήμους: Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, δημοτικής ενότητας Εκάλης, Βριλησσίων, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πεντέλης (Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μελισσίων).

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση των Δήμων Ηρακλείου και Παπάγου Χολαργού και Αγίας Παρασκευής τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 11/2.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά μετά τις 10:00 εκτός από τα παρακάτω τα οποία θα παραμείνουν κλειστά: 16ο Δημοτικό,16ο Νηπιαγωγείο και 8ο Γυμνάσιο (Περιοχή του Πατήματος Χαλανδρίου)

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς τα σχολεία και νηπιαγωγεία της Πολιτείας (7Ο Δημοτικό Σχολείο) και της Άνω Κηφισιάς (5ο Δημοτικό Σχολείο) δεν θα λειτουργήσουν. Για όλα τα υπόλοιπα σχολεία η λειτουργία τους θα κριθεί από τους Διευθυντές αναλόγως των ιδιαιτεροτήτων κάθε σχολείου.

Δήμος Πετρούπολης:

Όλα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια ) και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.

Δήμος Χαϊδαρίου:

Το 5ο Γυμνάσιο θα παραμείνει κλειστό.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή ο κάθε Δήμος μπορεί να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η υπό εξέλιξη χιονόπτωση, ενδέχεται με αποφάσεις των οικείων Δημάρχων να μην λειτουργήσουν και άλλα σχολεία. Διαρκής ενημέρωση για την κατάσταση των σχολείων της Αττικής.

Συνθήκες παγετού στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Στο δήμο Φλώρινας κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα αρχίσουν το πρωί τα μαθήματα στα σχολεία, στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου, Σερβίων - Βελβεντού, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Γρεβενών, Δεσκάτης και Πρεσπών Φλώρινας.

Το θερμόμετρο στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Κατερίνη, τη Βέροια, αλλά και την πόλη των Σερρών δείχνει δύο βαθμούς Κελσίου με υγρασία 56%, αραιή συννεφιά και βόρειο άνεμο 4 μποφόρ.

Στους -3 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 64%, αίθριο καιρό και βόρειο άνεμο στα 3 μποφόρ, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στην Καστοριά, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα.

Στο νομό Ημαθίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 81ο έως το 98ο χλμ., στις επαρχιακές οδούς Βέροιας - χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, από το 9ο μέχρι το 26ο χλμ., Βέροιας - Δασκίου, μέσω Πολυδενδρίου, από 15ο έως 43οχλμ., καθώς και στους δρόμους που συνδέουν τη Νάουσα με το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, από το 12ο - το 17ο χλμ. και με το χιονοδρομικό κέντρου "Τριών - Πέντε Πηγαδιών", από το 12ο - 17ο χλμ.

Αναγκαίες είναι επίσης, οι αλυσίδες στη παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αρναίας Χαλκιδικής (μέσω Χολομώντα), στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), από το 3ο χλμ. διαστάυρωσης Βάβδου, έως Βάβδο και στο οδικό δίκτυο Καρυών - Αγίου Παύλου - Αγίου Όρους.

Επίσης, στους δρόμους από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, μέσω Κερασιάς Πέλλας, από το 20ο έως 25ο χλμ, και μέσω Άρνισσας, από το 9ο έως το 25ο χλμ., στο δρόμο που συνδέει την Κατερίνη με το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, στην Πιερία, ενώ στο Κιλκίς στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Μεγάλων Λειβαδιών.

Στη Φλώρινα, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Φλώρινας-Κοζάνης, μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 30ο, ενώ αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, εκτός από τις πεδινές περιοχές του δήμου Αμυνταίου.

Κλειστό είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Καϊμακτσαλάν, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Οι χθεσινές χιονοπτώσεις αύξησαν το επίπεδο χιονιού στις πίστες των χιονοδρομικών κέντρων στο Πισοδέρι, στα Τρία - Πέντε Πηγάδια, στο Ελατοχώρι, στο Περτούλι, στη Βασιλίτσα, αλλά και στο Πήλιο.

Οι οδηγοί που θα κινηθούν προς τα παραπάνω χιονοδρομικά κέντρα, πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες, ενώ η τροχαία συνιστά την προσοχή των οδηγών κατά την κίνηση τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού τις πρωινές ώρες.


 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ