ΗΠΑ: Αφήστε στην άκρη τις ρητορείες

ΗΠΑ: Αφήστε στην άκρη τις ρητορείες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρενέβησαν χθες στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της, με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λου να προτρέπει όλες τις πλευρές να επιδείξουν πραγματισμό. Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, «χαιρέτισε τις τεχνικές συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει» και εξέφρασε την ελπίδα το Eurogroup της Δευτέρας να επιτύχει «συγκεκριμένη πρόοδο». 

Οπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Λου είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοινωση, ο αμερικανός υπουργός συζήτησε με τον κ. Τσίπρα τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και δήλωσε ότι «προσβλέπει στη συνεργασία του με τη νέα ελληνική κυβέρνηση καθώς αυτή προχωρά στο να διασαφηνίσει μία συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη ατζέντα μεταρρυθμίσεων σε συνεργασία με την Ευρώπη και τους διεθνείς οργανισμούς».

Οπως υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, «ο υπουργός Λου προέτρεψε όλα τα μέρη να αφήσουν στην άκρη τις ρητορείες και να επικεντρωθούν στο να βρουν με πραγματισμό μία δίοδο για το μέλλον». Ο ίδιος χαιρέτισε το γεγονός ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της έχουν ξεκινήσει τεχνικές συζητήσεις και σημείωσε ότι «το Eurogroup της Δευτέρας θα είναι μία σημαντική ευκαιρία ώστε να επιτευχθεί συγκεκριμένη πρόοδος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή