ΣΕΒ: Η αβεβαιότητα σκοτώνει τις επενδύσεις

ΣΕΒ: Η αβεβαιότητα σκοτώνει τις επενδύσεις

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αρση της αβεβαιότητας για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας» ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας με την ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδας, επισημαίνοντας με έμφαση ότι «οι συνεργασίες, εντός και εκτός συνόρων, θα καθορίσουν τον αναπτυξιακό βηματισμό μας». Ο κ. Φέσσας ζήτησε από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το τετράμηνο της παράτασης, αποφεύγοντας μονομερείς ενέργειες, οι οποίες όπως είπε, «οδηγούν στην απομόνωση» και μετέφερε το όραμα του ΣΕΒ «για μια Ελλάδα φιλόξενη στον επενδυτή και στον επισκέπτη» με τη χαρακτηριστική φράση «η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι (ταυτόχρονα) η Φλόριντα και η Καλιφόρνια της Ευρώπης».

Με τη συμφωνία της προηγούμενης Παρασκευής στο Eurogroup και την κατάθεση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της νέας κυβέρνησης κλείνει ένας επίπονος κύκλος αβεβαιότητας. Σήμερα, η συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις να κοιτάξουμε μπροστά με ελπίδα και ρεαλισμό τόνισε ο κ. Φέσσας. Τα ανοιχτά μέτωπα και τα δομικά προβλήματα της οικονομίας μας παραμένουν, τόνισε και αναφέρθηκε στην απώλεια του 1/4 του ΑΕΠ και στο υψηλό ποσοστό του 25% της ανεργίας. «Η αβεβαιότητα σκοτώνει τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις. Το κόστος χρήματος είναι η μια παράμετρος της χρηματοοικονομικής ασφυξίας και ο άλλος είναι η απόκλιση στους όρους συναλλαγών που συναντούν οι ελληνικές επιχειρήσεις με ξένους πελάτες & προμηθευτές» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή