ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτότυπα εκπαιδευτικά παιχνίδια στην έκθεση «Παίζω και Καταλαβαίνω»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες, περίπου 10.000 μαθητές σχολείων έχουν μυηθεί στα μυστικά των μαθηματικών, της τέχνης και της επιστήμης παίζοντας με τα πρωτότυπα εκπαιδευτικά παιχνίδια, που συνθέτουν τη διαδραστική έκθεση του Μουσείου Ηρακλειδών «Παίζω και Καταλαβαίνω». Από τις 21 Μαρτίου και κάθε Σαββατοκύριακο, η έκθεση, η οποία αποτελεί εξέλιξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Τέχνη και Μαθηματικά» των μαθηματικών Αρη Μαυρομάτη και Αποστόλη Παπανικολάου, υποδέχεται  και για το ευρύ κοινό- δηλαδή παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με τους γονείς τους, αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις επιστημονικές γνώσεις τους με τον πιο ψυχαγωγικό τρόπο.

Η περιήγηση αρχίζει από τον πρώτο όροφο του Μουσείου, όπου οι πρωταρχικές μαθηματικές έννοιες μετατρέπονται σε βιώματα χάρη σε μια σειρά από «έξυπνες» διαδραστικές κατασκευές. Τα εκθέματα πλαισιώνονται από έργα τέχνης, επιλεγμένα επειδή αναδεικνύουν τη σχέση τέχνης και μαθηματικών, καθώς και εύληπτα επεξηγηματικά κείμενα- πάντως, στόχος των συντελεστών είναι στη διάθεση των επισκεπτών να υπάρχει πάντοτε κάποιος από το ειδικά καταρτισμένο προσωπικό του Μουσείου. Ο δεύτερος όροφος εστιάζει σε πιο σύνθετες έννοιες, όπως το άπειρο, το χάος, τα fractals και το πέρασμα από την εποχή του μύθου στη γέννηση της επιστήμης και της φιλοσοφίας.

Η έκθεση «Παίζω και Καταλαβαίνω» θα είναι επισκέψιμη κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11 π.μ. έως τις 7 μ.μ. στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16, Θησείο). Είσοδος έξι ευρώ για τα παιδιά και δωρεάν για τους συνοδούς τους. Την ημέρα των εγκαινίων, στις 21 Μαρτίου, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ