ΗΠΑ: «Καμπανάκι» των αρχών για τους νέους που προσεγγίζουν το ΙΚ

ΗΠΑ: «Καμπανάκι» των αρχών για τους νέους που προσεγγίζουν το ΙΚ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχουν προειδοποιήσει τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλη τη χώρα ότι πολλοί νεαροί Αμερικανοί θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και να πολεμήσουν στη Μέση Ανατολή, όπως μετέδωσε σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Το CNN διευκρίνισε ότι αυτή την πρόθεση έχουν εκδηλώσει τόσο νεαρά αγόρια, όσο και κορίτσια που ζουν στις ΗΠΑ. Το δίκτυο προσέθεσε ότι η – κοινή – προειδοποίηση από το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εστάλη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το ρεπορτάζ του CNN ανέφερε, επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ότι οι υπηρεσίες παρακολουθούν «πολλές περιπτώσεις» παρόμοιες με εκείνη ενός εφήβου σε προάστιο της Ουάσιγκτον ο οποίος φέρεται ότι βοήθησε έναν άντρα να μεταβεί στη Μέση Ανατολή για να ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει την εγκαθίδρυση ενός «χαλιφάτου» στην περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, την περασμένη Παρασκευή συνελήφθη στο Γούντμπριτζ, στη Βιρτζίνια, έπειτα από παρακολούθηση ημερών, ένας 17χρονος. Πηγές είπαν στην εφημερίδα ότι ο έφηβος βοήθησε, με συναλλαγές και επαφές μέσω του Διαδικτύου, τον άντρα αυτό να μεταβεί στη Συρία για να ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή