Bloomberg: Πώς ο Ντράγκι πέτυχε την επιστροφή της τρόικας

Bloomberg: Πώς ο Ντράγκι πέτυχε την επιστροφή της τρόικας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Βαρουφάκη την Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα είναι πολύ κρίσιμη  και αν η κυβέρνηση επιθυμεί επιπλέον βοήθεια, θα πρέπει να επιτρέψει στους εκπροσώπους της ευρωζώνης να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Ντράγκι είπε στον κ. Βαρουφάκη ότι πρέπει να εξεταστούν τα οικονομικά στοιχεία της κυβέρνησης με στόχο την καταγραφή των ελλειμμάτων. Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

Το δημοσίευμα βασίζεται σε πληροφορίες ευρωπαίων αξιωματούχων οι οποίοι δεν κατονομάζονται και σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, ο κ. Βαρουφάκης είπε στον κ. Ντράγκι ότι πρόκειται περί παρεξήγησης η ιδέα ότι η Αθήνα δεν επιθυμεί την επιστροφή των εκπροσώπων της ευρωζώνης.

“Μπορούν να αρχίσουν σύντομα;” ρώτησε ο κ. Ντράγκι και ο κ. Βαρουφάκης συμφώνησε.

“Την Τετάρτη;” ρώτησε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ και η συμφωνία έκλεισε.

Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, ο κ. Ντράγκι είπε ότι με τις αγορές κλειστές για την Ελλάδα και τις τράπεζες υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της κεντρικής τράπεζας, η ελληνική ρευστότητα μπορεί να αντιμετωπίσει κατάρρευση σε μία, δύο ή τρείς βδομάδες. "Χωρίς πρόσβαση στα λογιστικά στοιχεία, δεν μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα", σχολίασε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του κ. Βαρουφάκη, με τους οποίους επικοινώνησε τηλεφωνικώς το Bloomberg, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή