Φερχόφστατ: «Ο Τσίπρας υπονομεύει τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης»

Φερχόφστατ: «Ο Τσίπρας υπονομεύει τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθύνες στην ελληνική πλευρά επιρρίπτει ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ με αφορμή το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα αναφέρει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να σταματήσει να ενισχύει το μίσος μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών», προσθέτοντας πως με τις δηλώσεις του για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο πρωθυπουργός της Ελλάδας «υπονομεύει τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

«Φαίνεται να λησμονεί ότι οι πάλαι ποτέ εχθροί έκαναν τη θεμελιώδη επιλογή να συνεργαστούν και να φτιάξουν ένα κοινό μέλλον μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» σημειώνει, αναφερόμενος στον Αλ. Τσίπρα, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, ενώ τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση «αντί να κυνηγά τα φαντάσματα του παρελθόντος θα ήταν προτιμότερο να επικεντρώσει την προσοχή της στο χτίσιμο μιας νέας προοπτικής για την Ελλάδα και στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του πελατειακού συστήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή