Το άγχος επηρεάζει την υγεία σας: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Το άγχος επηρεάζει την υγεία σας: Πώς να το αντιμετωπίσετε

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Ohio που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’ απέδειξε ότι το άγχος που είναι επίμονο και έχει διάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας. Είτε σας αγχώνει η δουλειά σας ή ένα οικογενειακό πρόβλημα, όταν αγχώνεστε χωρίς να αντιμετωπίζετε τις αιτίες μπορεί να κάνετε κακό στην υγεία σας. Οι ορμόνες που απελευθερώνονται κάθε φορά που αγχώνεστε μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να δημιουργήσει ακμή, να ευνοήσει την παχυσαρκία αλλά και πολλές άλλες παθήσεις. Με 6 απλούς τρόπους θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από το άγχος που αισθάνεστε καθημερινά:

1.Καθαρός αέρας και ήλιος: Μια βόλτα εκτός σπιτιού ή γραφείου θα σας κάνει αμέσως να αισθανθείτε καλύτερα. Σύμφωνα με έρευνες η βιταμίνη D που θα ενισχυθεί από το φως του ήλιο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της σεροτονίνης,  ενώ τα ερεθίσματα από το περιβάλλον θα σας κάνουν να ξεχαστείτε και να χαλαρώσετε.

2.Δραστηριότητες: Δώστε τέλος στις αρνητικές σκέψεις βρίσκοντας μια χαλαρή και διασκεδαστική δραστηριότητα. Ένα καινούριο χόμπι, η μαγειρική, η πεζοπορία μπορεί να σας κάνει να χαλαρώσετε μέσα από δημιουργικές στιγμές που θα μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένειά σας.

3. Θετικές σκέψεις: Χαλαρώστε με αναπνοές και θετικές σκέψεις. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος και εστιάστε στις σωστές αναπνοές. Έτσι θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να ρυθμίσει την κορτιζόλη, την ορμόνη του άγχους.

4. Νερό: Ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο με αρώματα λεβάντας ή γιασεμιού μπορεί να σας χαλαρώσει αφού σύμφωνα με τους ψυχολόγους το νερό μας συνδέει περισσότερο με την ασφάλεια που νιώθαμε κατά την εμβρυική περίοδο.

5.Γυμναστική: Κάθε φορά που γυμναζόμαστε το σώμα μας παράγει ενδορφίνες, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε καλύτερα, να κοιμόμαστε καλύτερα, να έχουμε περισσότερη ενέργεια. 

6.Κόψτε τις κακές συνήθειες: Το αλκοόλ, το κάπνισμα και άλλες κακές συνήθειες μπορεί να μας χαλαρώνουν για λίγο αλλά συνήθως μας δημιουργούν περισσότερο άγχος μετά. Μάλιστα εκτός από τις αυπνίες, την αυξημένη πίεση ή την νευρικότητα, το αλκοόλ και το κάπνισμα αυξάνουν τις αρνητικές επιδράσεις του άγχους στον οργανισμό μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή