Ποινική δίωξη κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας που προσέβαλε την μνήμη Γιακουμάκη

Ποινική δίωξη κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας που προσέβαλε την μνήμη Γιακουμάκη

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας που δημοσίευσε απαράδεκτα υβριστικά σχόλια στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η ποινική δίωξη αφορά στην υποκίνηση μίσους και βίας μέσω Διαδικτύου από κοινού και κατ'εξακολούθηση. Η δικογραφία εστάλη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ανακάλυψη των δραστών.

Μάλιστα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε βροχή καταγγελιών για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να «κατέβει» το συγκεκριμένο blog από το ίντερνετ και παράλληλα να βρεθούν οι ένοχοι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας «η διαγραφή των προσβλητικών αναρτήσεων επιτεύχθηκε, ενώ θα ενημερωθούν οι γονείς του αποθανόντα για την παράλληλη άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ποινικό Κώδικα για προσβολή μνήμης νεκρού. Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι έρευνες προκειμένου να απενεργοποιηθούν παρόμοια σχόλια σε άλλα sites και blogs».

Την Κυριακή οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν το πτώμα του νεαρού άνδρα και πλέον βρισκόμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης, τα οποία αναμένεται πως θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή