ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βερολίνο: Σωστή η στιγμή για μια διεξοδική συζήτηση Μέρκελ - Τσίπρα

ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Μέρκελ Άγκελα, Ευρωπαϊκή Ένωση

«Η καγκελάριος είναι πεπεισμένη ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή για να κάνει με τον κ. Τσίπρα μια διεξοδική συζήτηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση γιατί η κ. Μέρκελ περίμενε τόσο καιρό προκειμένου να προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.

Αναφερόμενος στην ατζέντα της συνάντησης, ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ότι τα θέματα είναι –βεβαίως- αυτονόητα, και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ όμως και να προβλέψω τι θέματα θα θέλει να θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Είναι απολύτως σαφές ότι το θέμα θα είναι να συζητηθεί η κατάσταση η οποία έχει προκύψει μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων μελών της Ευρωζώνης και να δούμε πώς μπορούμε, στη βάση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, να προχωρήσουμε σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος».

Νωρίτερα, πληροφορίες από την καγκελαρία, τις οποίες μετέδωσε η γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου Reuters, ανέφεραν ότι η Αγκελα Μέρκελ είναι πρόθυμη να λάβει μέρος στη συνάντηση που έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί η Ελλάδα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Εάν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συγκαλέσει μια τέτοια συνάντηση, η κ. Μέρκελ δεν θα αρνηθεί, δήλωσε εκπρόσωπός της, νωρίτερα σήμερα, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπήρχε ακόμη πρόσκληση.

Όπως επισημάνθηκε, επίσης, είναι σαφές ότι η αξιολόγηση της κατάστασης στην Ελλάδα θα γίνει από τους θεσμούς και όχι από μεμονωμένες χώρες, ενώ βάση για όλες τις συζητήσεις σχετικά με την Ελλάδα αποτελεί η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ