Ιστορίες πίσω από τα θύματα της τραγωδίας του μοιραίου Airbus A320

Ιστορίες πίσω από τα θύματα της τραγωδίας του μοιραίου Airbus A320

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kάθε αεροπορικό δυστύχημα έχει τυχερούς και άτυχους. Ετερόκλητες προσωπικότητες που ενώνονται από την «κακή στιγμή», ό,τι κι αν την προκαλέσει, και καταγράφονται τα θύματα κάποιας αεροπορικής τραγωδίας. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχουν αυτοί που ξεγελούν τον θάνατο την τελευταία στιγμή, άνθρωποι που σώζονται επειδή τελικά δεν επιβιβάζονται για τον άλφα ή τον βήτα λόγο στο μοιραίο αεροσκάφος. Και το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα της Germanwings που κατέπεσε, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, εξαιτίας των ηθελημένων ενεργειών του συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτζ, στον ορεινό όγκο των Αλπεων της Νότιας Γαλλίας, έχει τους δικούς του τυχερούς και άτυχους.

Ανάμεσα στα θύματα της πρόσφατης αεροπορικής τραγωδίας η κοντράλτο από το Ντίσελντορφ Μαρία Ράντνερ που ταξίδευε με τον άνδρα της και τον ολίγων μηνών γιο της, αλλά και ο βαρύτονος Ολεγκ Μπρίτζακ, που είχε τραγουδήσει με τη Ράντνερ σε μία παραγωγή του Σίγκφριντ στο Γκραν Τεάτρ ντελ Λισέου της Βαρκελώνης.

Στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα ξεκληρίστηκαν και τρεις γενιές της ίδιας οικογένειας, μία μαθήτρια, η μητέρα της και η γιαγιά της, που ταξίδευαν στη Γερμανία, αλλά και ένα νιόπαντρο ζευγάρι από το Μαρόκο που ταξίδευε προκειμένου να αρχίσει την κοινή του ζωή στη Γερμανία. Ο 24χρονος Μοχάμεντ Εταχριουΐ και η σύζυγός του Ασμάα Κουαχούντ Αλ Αλαΐου, 23 ετών, σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα της Τρίτης. Οπως δήλωσε συγγενής του ζεύγους, οι δύο νέοι είχαν έρθει εις γάμου κοινωνία στη Βαρκελώνη το περασμένο Σάββατο και περίμεναν πώς και πώς να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή στην περιοχή του Ντίσελντορφ.

Η Μαρίνα Μπάντρες Λόπεζ Μπέλιο και ο επτά μηνών γιος της Τζούλιαν ζούσαν στη Βρετανία, αλλά βρέθηκαν στην Ισπανία, προκειμένου να συμμετέχουν στην κηδεία ενός θείου της νεαρής γυναίκας στην Τζάκα, μία μικρή πόλη στα Πυρηναία. Καθώς δεν κατάφεραν να βρουν απευθείας πτήση προς το Μάντσεστερ, αποφάσισαν να αναχωρήσουν από τη Βαρκελώνη και να φτάσουν στον προορισμό τους μέσω Ντίσελντορφ. «Αγόρασε τα εισιτήρια την τελευταία στιγμή και αποφάσισε να επιστρέψει στο Μάντσεστερ γρήγορα, διότι ήθελε να επανέλθει στη ρουτίνα της», εξήγησε συντετριμμένος ο σύζυγός της.

Ο Πολ Αντριου Μπράμλεϊ, 28 ετών από τη Βρετανία, είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στη Λουκέρνη και αποφάσισε να κάνει ολιγοήμερες διακοπές στη Βαρκελώνη ενώ επέστρεφε στη Βρετανία, προκειμένου να επισκεφθεί τη μητέρα του.

Γιόρτασε τα 68α γενέθλιά της την προηγουμένη του τραγικού δυστυχήματος η Κάρολ Φράιντεϊ από την Αυστραλία και την επομένη με τον γιο της Γκρεγκ, που θα γινόταν 30 ετών σε ένα μήνα.

Ο Λουίς Εντουάρντο Μεντράνο από την Κολομβία ήταν αρχιτέκτονας και έκανε τις διακοπές του στην Ευρώπη, ενώ επρόκειτο στο εγγύς μέλλον να επιστρέψει στη γενέτειρά του Ποπαγιάν ύστερα από πολλά χρόνια εργασίας στην Ισημερινή Γουινέα. Σύμφωνα με τον πατέρα του, λίγη ώρα πριν από την απογείωση του έστειλε μήνυμα στο οποίο ανέφερε «πετάμε για Γερμανία».

Οι δύο Ιρανοί δημοσιογράφοι Μιλάντ Χοτζατολεσμανί και Χουσεΐν Τζαβαντί βρέθηκαν στη Βαρκελώνη προκειμένου να καλύψουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα της περασμένης Κυριακής μεταξύ Βαρκελώνης και Ρεάλ Μαδρίτης. Επρόκειτο να ταξιδέψουν σε Αυστρία και Σουηδία προκειμένου να καλύψουν τα φιλικά παιχνίδια του Ιράν.

Στάθηκαν τυχεροί

Τυχεροί, τέλος, στάθηκαν οι παίκτες της σουηδικής ποδοσφαιρικής ομάδας Νταλκούρντ, οι οποίοι την τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος. Μελετούσαν τέσσερις διαφορετικές πτήσεις για τον προορισμό τους, εκ των οποίων και αυτή της Germanwings για να ταξιδέψουν από κέντρο εκπαίδευσης της Βαρκελώνης στη Στοκχόλμη. Τελικά η ομάδα χωρίστηκε και ταξίδεψε με τρία διαφορετικά αεροσκάφη, έχοντας αποκλείσει το μοιραίο. «Πραγματικά θα έπρεπε να έχουμε ταξιδέψει με τη μοιραία πτήση. Προτού κλείσουμε τα εισιτήρια, το σκεφτήκαμε καλά, αλλά η πολύωρη παραμονή στο Ντίσελντορφ μάς αποθάρρυνε», τόνισε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή