Αποκωδικοποίηση των ερωτικών σχέσεων

Αποκωδικοποίηση των ερωτικών σχέσεων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εκτενή έρευνα για τη σεξουαλική συμπεριφορά δημοσιεύει σε συνέχειες από το περασμένο Σάββατο η Daily Mail, επικαλούμενη την αυθεντία του καθηγητή του Κέμπριτζ, Ντέιβιντ Σπαϊγκελχάλτερ, ο οποίος καλείται να απαντήσει σε ερωτήματα όπως «Υπάρχουν όντως τα επτά χρόνια φαγούρα; Πόσους εραστές ή ερωμένες έχουμε συνήθως στη ζωή μας; Και πόσοι άνθρωποι είναι άπιστοι;». Τέλος, πόσες από τις παγιωμένες απόψεις γι’ αυτά τα θέματα είναι μύθοι και ποιες πραγματικότητα; Σύμφωνα λοιπόν με τον Βρετανό επιστήμονα, η μέση γυναίκα ηλικίας 35-44 ετών δηλώνει ότι είχε πέντε ερωτικούς συντρόφους, ενώ για τους άνδρες ο αριθμός είναι οκτώ. Ενδιαφέρον έχει επίσης το εύρημά του ότι η συχνότητα σεξουαλικών επαφών φθίνει στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς ο μέσος Βρετανός ενήλικας κάνει σεξ τρεις φορές τον μήνα. Το ίδιο ισχύει και για τις νεότερες ηλικίες που κάνουν μεν λιγότερο σεξ αλλά με περισσότερους συντρόφους. Το 30% των γυναικών ηλικίας 25-34 ετών δηλώνουν ότι είχαν πάνω από 10 εραστές.

Η εναλλαγή πολλών ερωτικών συντρόφων συνδέεται με την κοινωνική διαστρωμάτωση και το εκπαιδευτικό επίπεδο. Ετσι, μία λίστα με πάνω από 10 συντρόφους σχετίζεται με υψηλότερη κοινωνική τάξη και μορφωτικό επίπεδο, καθώς ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο. Ισχύει πάντως ότι όσο χαμηλότερη είναι η κοινωνική τάξη στην οποία ανήκει κανείς, τόσο νωρίτερα αρχίζει να κάνει σεξ. Σε εθνικό επίπεδο το 30% των νέων ανθρώπων κάνουν έρωτα για πρώτη φορά στα 16, ενώ σε υποβαθμισμένες περιοχές ο αριθμός είναι διπλάσιος από ό,τι στις πιο πλούσιες περιοχές της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή