Πέθανε ο πρώην υπουργός Λάμπρος Παπαδήμας

Πέθανε ο πρώην υπουργός Λάμπρος Παπαδήμας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 76 ετών, ο πρώην δήμαρχος Λαμίας, βουλευτής και υπουργός Λάμπρος Παπαδήμας. Ο Λάμπρος Παπαδήμας, ο οποίος αντιμετώπιζε το τελευταίο εικοσαήμερο επιπλοκές με την υγεία του, νοσηλεύτηκε αρχικά στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λαμίας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ερρίκος Ντυνάν, όπου σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή.

Γιατρός, χειρουργός στο επάγγελμα, ο Λάμπρος Παπαδήμας υπηρέτησε στο νοσοκομείο της Λαμίας μέχρι το 1982. Από τότε συμμετείχε ενεργά στα κοινά, αρχικά στην τοπική αυτοδιοίκηση, και εκλέχθηκε δήμαρχος Λαμιέων, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε με ισχυρές πλειοψηφίες το 1986 και το 1990.

Το 1993 παραιτήθηκε από δήμαρχος και εκλέχθηκε βουλευτής Φθιώτιδας με το ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη άλλες τρεις φορές βουλευτής Φθιώτιδας, το 1996, το 2000 και το 2004.

Από το 1998 έως το 2000 διατέλεσε υπουργός Υγείας και Πρόνοιας, ενώ από το 1996 έως το 1998 και από το 2001 έως το 2004 διατέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Στην αυτοδιοικητική του πορεία ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΕΔΚΕ και για τρία χρόνια, από το 1990 έως το 1993, ήταν πρόεδρος στην Κοινοπραξία των Ελληνικών Δήμων για την Ευρώπη. Υπέρμαχος του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης αναδείχτηκε στη θέση του αντιπροέδρου της Ένωσης Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, από το 1988 έως το 1990.

Ο Λάμπρος Παπαδήμας έχει συνδυάσει το όνομα του με θεσμικές και οικονομικές διεκδικήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης από το κράτος στη δεκαετία του ΄80 ως μέλος της ΚΕΔΚΕ ενώ στη συνέχεια ως υφυπουργός Εσωτερικών με το εγχείρημα για τον Καποδίστρια.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 4 το απόγευμα στη Μητρόπολη Λαμίας ενώ η οικογένειά του παρακαλεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή