Δύο συλλήψεις έφερε το ραντεβού για καλάσνικοφ

Δύο συλλήψεις έφερε το ραντεβού για καλάσνικοφ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιφερειακό ρόλο στο σχέδιο απόδρασης των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τον Κορυδαλλό αποδίδουν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής στο ζευγάρι αλλοδαπών που συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, σε διαμέρισμα στα δυτικά προάστια της Αττικής.

Πρόκειται για έναν 27χρονο Αλβανό και την 24χρονη σύντροφό του, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή, κ. Ευτύχη Νικόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 27χρονος κατηγορείται ότι είχε συναντήσει την 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου πριν από τη σύλληψή της, προκειμένου να της παραδώσει ένα καλάσνικοφ. Αναφορά στο πρόσωπό του γίνεται σε μία από τις δεκάδες επιστολές που αντάλλασσαν η Σπυροπούλου με τους «Πυρήνες» και κατασχέθηκαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρέθηκε στο σπίτι – κρησφύγετο της Αναβύσσου.

Το «επίμαχο» κείμενο είχε τίτλο «Ραντεβού για καλάσνικοφ», και σ’ αυτό τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας» φέρονται να έδιναν στη Σπυροπούλου αναλυτικές οδηγίες για τη συνάντησή της με τον 27χρονο. Ενδεικτικά, της υποδείκνυαν να χρησιμοποιήσει τον προαστιακό σιδηρόδρομο και να μεταβεί στον σταθμό Θριάσιο – Μαγούλα και από εκεί με ραδιοταξί να κατευθυνθεί σε ταβέρνα που βρίσκεται ανάμεσα στην Αγ. Σωτήρα και το Παλαιοχώρι. Σύμφωνα με αστυνομική εκδοχή, ο συλληφθείς ενεπλάκη στην υπόθεση μέσω του αδελφού του, που βρίσκεται φυλακισμένος στον Κορυδαλλό για ένοπλες ληστείες στην περιοχή της Μάνδρας. Μαζί του συνελήφθη η 24χρονη σύντροφός του, επίσης υπήκοος Αλβανίας. Η νεαρή εμφανίζεται ως η κάτοχος του κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποίησε ο 27χρονος για να έρθει σε επαφή με τη Σπυροπούλου. Υπενθυμίζεται ότι ρεπορτάζ της «Κ», που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Κυριακής, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν στα ίχνη συνεργών των φυλακισμένων μελών των «Πυρήνων»: «Ενας από τους υπόπτους φέρεται να έχει συμμετοχή σε μεταφορά οπλισμού που θα χρησιμοποιούνταν στο σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού. Πρόκειται για αλλοδαπό, που δεν είχε ενεργό ρόλο στη δράση της οργάνωσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή