Κένυα: Η Αλ – Σεμπάμπ πίσω από το μακελειό στο κολέγιο της Γκαρίσα

Κένυα: Η Αλ – Σεμπάμπ πίσω από το μακελειό στο κολέγιο της Γκαρίσα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σομαλοί ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ-Σεμπάμπ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα τα χαράματα εναντίον της πανεπιστημιούπολης του κενυατικού πανεπιστημίου της Γκαρίσα, περίπου 150 χλμ. από τα σομαλικά σύνορα, και είχε αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 65, σύμφωνα με νέο απολογισμό τον οποίο ανακοίνωσε αστυνομικός στον τόπο της επίθεσης.

Οι ισλαμιστές υποστήριξαν ότι απελευθέρωσαν τους μουσουλμάνους ενώ σκότωσαν μερικούς χριστιανούς και συνέλαβαν άλλους ομήρους.

"Ξεδιαλέξαμε τον κόσμο και απελευθερώσαμε τους μουσουλμάνους", είπε στο Ρόιτερς ο σεΐχης Αμπντίασις Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της αλ-Σεμπάμπ.

"Υπάρχουν πολλά πτώματα χριστιανών μέσα στο κτίριο. Κρατούμε επίσης πολλούς χριστιανούς ζωντανούς. Η μάχη συνεχίζεται μέσα στο κολλέγιο", πρόσθεσε.

Ένας άλλος εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης, ο σεΐχης Άλι Μουχαμούντ Ραζ, δήλωσε τηλεφωνικά προς το Γαλλικό Πρακτορείο: "Η Κένυα είναι σε πόλεμο με τη Σομαλία οι άνδρες μας βρίσκονται ακόμη στο εσωτερικό (του κολλεγίου) και μάχονται, η αποστολή τους είναι να σκοτώσουν αυτούς που είναι εναντίον των Σεμπάμπ".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή