Εξάρθωση σπείρας δουλέμπορων – Εντεκα συλλήψεις στο Πολύκαστρο

Εξάρθωση σπείρας δουλέμπορων – Εντεκα συλλήψεις στο Πολύκαστρο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 1.000.000 ευρώ εκτιμάται ο τζίρος του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Οι δουλέμποροι διακινούσαν οδικώς ανθρώπους από την Ελλάδα προς τη Γερμανία και την Αυστρία μέσω Σκοπίων, Σερβίας και Ουγγαρίας.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν 11 αλλοδαποί (4 υπήκοοι Συρίας, 6 υπήκοοι Πακιστάν και ένας υπήκοος Ιράκ). Από την έρευνα προέκυψε ότι δρούσαν από τον Μάιο του 2014 και έχουν διακινήσει τουλάχιστον 200 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά.

Το κόστος της διακίνησης κατ’ άτομο από την Ελλάδα έως την Αυστρία κυμαίνονταν από 3.050 ώς 4.200 ευρώ (1.700 – 2.500 ευρώ από την Ελλάδα μέχρι τη Σερβία και 1.350 – 1.700 ευρώ από τη Σερβία μέχρι την Αυστρία).Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση την Πέμπτη το πρωί στο χωριό Πολύκαστρο του Κιλκίς όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων του χωριού 21 υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι επρόκειτο να διακινηθούν προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Οι 21 παράτυποι μετανάστες στις 31/3 είχαν αφιχθεί στη Μυτιλήνη, προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια.

Την επόμενη ημέρα επιβιβάστηκαν σε πλοίο της γραμμής και αφού έφτασαν στον Πειραιά πήγαν μετά στο Σταθμό Λαρίσης και με τρένο κατευθύνθηκαν προς Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια με ταξί πήγαν στο σταθμό των ΚΤΕΛ και έβγαλαν άμεσα εισιτήριο για το Πολύκαστρο, όπου και μετέβησαν σε τρία δρομολόγια. Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν 15.000 ευρώ, λάπτοπ, βιβλία hawala, αποδείξεις εμβασμάτων από και προς Σκόπια, Σερβία, Ουγγαρία, Αυστρία, Γερμανία και άλλες χώρες, πολλά κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, φωτογραφίες τρίτων προσώπων, ασυμπλήρωτες αιτήσεις για χορήγηση ασύλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή