Οικονομικοί εισαγγελείς ερευνούν δάνεια ΜΜΕ

Οικονομικοί εισαγγελείς ερευνούν δάνεια ΜΜΕ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελέγχους σε δανειοδοτήσεις εκδοτικών και ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς για ποσά πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας. Η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων (Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη) ξεκίνησε πριν από περίπου 20 ημέρες, ύστερα από σχετικό έγγραφο που απεστάλη από τον υπουργό Παναγιώτη Νικολούδη, που έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Σύμφωνα με το έγγραφο Νικολούδη, όλα τα δάνεια που έλαβαν τα τελευταία χρόνια εκδοτικές και επιχειρήσεις ραδιοτηλεοπτικών μέσων ελέγχονται, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια από αυτά είναι ενήμερα και ποια όχι. Επίσης, ο έλεγχος επεκτείνεται, κυρίως, στις συνθήκες λήψεως των δανείων, αν διαθέτουν τις απαιτούμενες εγγυήσεις, αν εξυπηρετούνται και γενικότερα αν εγκρίθηκαν με την τήρηση της νομιμότητας ή όχι.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γαληνός Μπρης, που ανέλαβε να τρέξει την έρευνα, απέστειλε έγγραφο σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να λάβει στοιχεία για τα δάνεια των ελεγχόμενων επιχειρήσεων, το αργότερο, ώς τις 4 Μαΐου.

Την ίδια στιγμή, αναφορικά με το θέμα των χρημάτων που διεκδικεί η κυβέρνηση από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας για χρήση συχνοτήτων από το 2011 έως και το 2014, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης απέναντι στον νόμο και προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου. Αναφορικά με το θέμα του συμψηφισμού του τέλους συχνοτήτων με τη δέσμευση τηλεοπτικού χρόνου για την προβολή των πολιτικών κομμάτων κατά τις προεκλογικές περιόδους, στην οποία παραπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, από την πλευρά του Μαξίμου αναφέρεται ότι δεν υπάρχει διάταξη που να προβλέπει κάτι τέτοιο και ότι τελευταία φορά υπογράφηκαν παρόμοιες αποφάσεις για τα έτη έως και το 2010 από τον τότε υπουργό Επικρατείας, Παντελή Καψή. Να σημειωθεί, πάντως, ότι μεσολάβησαν έκτοτε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή