Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορίες για τη χρησιμότητα της επίσκεψης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε σχέση με το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε, εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, σε σχετική ανακοίνωση διερωτάται εάν χρειαζόταν να στηθεί ένα τέτοιο σκηνικό για να παρασχεθεί η διαβεβαίωση ότι θα πληρωθεί η δόση και να συμφωνήσει η κυβέρνηση να διευκολύνει τα τεχνικά κλιμάκια στον έλεγχο των στοιχείων.

«Θα μας πει κάποιος από την κυβέρνηση, με στοιχειώδη ειλικρίνεια, γιατί έπρεπε να πάει εκτάκτως ο κ. Βαρουφάκης στην Ουάσιγκτον να συναντήσει την κ. Λαγκάρντ, αν επρόκειτο να βγει μια δήλωσή της όπως αυτή που βγήκε; Έπρεπε να φτιαχτεί το σκηνικό αυτό για να διαβεβαιώσει η κυβέρνηση το ΔΝΤ ότι θα πληρώσει κανονικά τη δόση της 9ης Απριλίου; Υπήρχε άλλη περίπτωση; Δεν μπορούσε να το πει τηλεφωνικά;» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Έπρεπε να γίνει συνάντηση ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας για να συμφωνήσει η κυβέρνηση ότι θα διευκολύνει αμέσως τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας να κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο των στοιχείων (επί λέξει: due diligence ) στην Αθήνα; Τώρα που η κυβέρνηση φαίνεται να βγάζει τη Μεγάλη Εβδομάδα, μπορεί με άνεση να σκεφτεί κάτι για την εβδομάδα της διακαινησίμου. Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση: Να παρατείνεται κάθε εβδομάδα, για μία εβδομάδα, ο στρατηγικός εγκλωβισμός της κυβέρνησης που έχει γίνει βρόγχος για την εθνική οικονομία» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή