Πρόσωπο-κλειδί για τις μίζες ο Ελβετός

Πρόσωπο-κλειδί για τις μίζες ο Ελβετός

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς Νικολάου Τσιρώνη και Βασιλικής Μπράτη, που ερευνούν αντίστοιχα την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρεία WEGMANN και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική Ericsson και τη βραζιλιάνικη Embraer, βρέθηκε ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες για τα συγκεκριμένα εξοπλιστικά. Και στις δύο περιπτώσεις, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ενημερωθεί για τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του.

Ως μάρτυρας καλείται και από τον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος ερευνά μίζες για την προμήθεια των αντιαεροπορικών τύπου ASRAD από τη γερμανική εταιρεία STN ATLAS. Ο τραπεζίτης συνελήφθη στο Ντουμπάι, με διεθνές ένταλμα σύλληψης. Τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια της BNP PARISBAS, θεωρείται πρόσωπο-κλειδί για μια σειρά από μίζες, καθώς φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που εμπλέκεται στο ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Ηταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου Ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου Φάνη Λυγινού. Ηδη έχει παραπεμφθεί να δικαστεί για τα «μαύρα» ταμεία της SIEMENS και τις μίζες για τα υποβρύχια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή