Πολιτική θύελλα με το σποτ της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Πολιτική θύελλα με το σποτ της Ζωής Κωνσταντοπούλου

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κύκλο εντονότατων αντιδράσεων από τον χώρο της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δημοσιοποίηση παραγωγής τηλεοπτικών τρέιλερ, αντικείμενο των οποίων είναι η επικοινωνιακή προβολή της πρωτοβουλίας της προέδρου της Βουλής να συσταθεί Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Στοιχεία αναφορικά με τη σύνθεση και τον προγραμματισμό έργου της Επιτροπής αυτής κατά το προσεχές δίμηνο παρουσίασε χθες η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου σε νέα συνέντευξη Τύπου.

Το επίμαχο τηλεοπτικό σποτ που αρχίζει με το λογότυπο της Βουλής των Ελλήνων χαρακτηρίζεται από συνθήματα όπως «θέλω να μάθω την αλήθεια», εμπεριέχει αναφορές σε αύξηση του χρέους στα χρόνια των Μνημονίων και καταλήγει με το δίπτυχο «Ελεγξέ το – Διάγραψέ το». Η διά της Επιτροπής που διευθύνεται από την Πρόεδρο της Βουλής αναφορά στην προοπτική «διαγραφής» του χρέους έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι το κυβερνών κόμμα –μέλος του οποίου είναι η κ. Κωνσταντοπούλου– έχει επισήμως εγκαταλείψει τη σχετική φρασεολογία. Είναι γνωστές οι συνεχείς δηλώσεις κορυφαίων υπουργών και του πρωθυπουργού περί της προοπτικής ανταπόκρισης της χώρας προς τις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών.

Για «άθλια κομματική διαφήμιση που προσβάλλει ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα», κάνει λόγο σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνης.

«Η Βουλή δεν είναι προπαγανδιστικός μηχανισμός μονοκομματικού κράτους ούτε ντουντούκα κομματικής προπαγάνδας», προσθέτει. Ερώτηση στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε η βουλευτής του «Ποταμιού» Χριστίνα Ταχιάου, μέσω της οποίας ζητεί να δημοσιοποιηθούν μεταξύ άλλων το κόστος λειτουργίας της εν λόγω επιτροπής, καθώς και το ποιος ενέκρινε και πλήρωσε την παραγωγή των διαφημιστικών σποτ. «Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει μετατρέψει τη Βουλή σε εργαλείο προώθησης της προσωπικής της ατζέντας και τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής σε προσωπικό προπαγανδιστικό μηχανισμό», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν ξέρω τι ενόχλησε ακριβώς. Το σποτ δεν έχει επιβαρύνει ούτε τη Βουλή ούτε το Κανάλι της Βουλής», υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Η πρόεδρος της Βουλής, με την ευκαιρία της συνέντευξης αυτής, απάντησε στα πυρά της κριτικής που δέχεται από τους πολιτικούς της αντιπάλους, κάνοντας λόγο για «λάσπη και συκοφαντία»: «Η επιτροπή δεν έχει να φοβηθεί. Είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά. Δεν είναι έκπληξη ότι η επιτροπή αυτή πριν ακόμη συσταθεί συγκεντρώνει τα πυρά εκείνων που αισθάνονται ότι απειλούνται», σημείωσε και άφησε εκ νέου αιχμές εις βάρος των λειτουργών του Τύπου. Αναφερόμενη σε δημοσιεύματα τα οποία έθεσαν θέμα κόστους λειτουργίας της συγκεκριμένης επιτροπής, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως τα μέλη της συμμετέχουν αμισθί και πως καλύπτονται μόνο έξοδα κίνησης και φιλοξενίας (διαμονή, σίτιση). Συμπλήρωσε δε ότι το κόστος δωματίου είναι 90 ευρώ, έναντι των 130 που είχαν διατεθεί για τη φιλοξενία ξένων επισκεπτών κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. Η επόμενη συνάντηση στην Αθήνα προγραμματίζεται για τις 4 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή