«Διαλύεται» η Task Force και φεύγει ο Χορστ Ράιχενμπαχ

«Διαλύεται» η Task Force και φεύγει ο Χορστ Ράιχενμπαχ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Task Force αλλάζει όνομα, έδρα και ρόλο, καθώς η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ωστόσο και η νέα διοίκηση της Κομισιόν, υπό τον κ. Γιουνκέρ, έχει άλλα σχέδια, καθώς θέλει έναν μόνιμο μηχανισμό αρωγής κρατών–μελών με προβλήματα.

Ο όμιλος των τεχνοκρατών που βοήθησε την Ελλάδα να βελτιώσει τη δημόσια διοίκηση και να εκταμιεύσει περισσότερα κεφάλαια από την Ευρώπη αναμένεται να αποχωρήσει από τη χώρα και να υποστεί ριζική αναδιάρθρωση μετά την άρνηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί μαζί της, αναφέρει το πρακτορείο.

Μια τέτοια εξέλιξη ενδέχεται να εξοργίσει περαιτέρω χώρες–μέλη της Ε.Ε. που είναι ήδη ενοχλημένες με την κίνηση της Αθήνας να άρει μεταρρυθμίσεις που θεωρούνται «ευρωπαϊκή παρέμβαση». Ηδη η τρόικα των ελεγκτών έχει αλλάξει όνομα, μετά τις αντιρρήσεις της Αθήνας. Τώρα, η Task Force της Κομισιόν για την Ελλάδα αναμένεται να αναμορφωθεί.

H Task Force αναμένεται να χάσει το όνομά της. Το προσωπικό της, περίπου 50 υπάλληλοι, θα μετακινηθεί σε άλλον τομέα της Κομισιόν, με ευρύτερη εντολή να βοηθήσει κάθε χώρα που τη χρειάζεται και όχι μόνο την Ελλάδα.

Οπως έχει προγραμματιστεί, ο Γερμανός επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ θα αποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες, αναλαμβάνοντας νέο ρόλο.

«Πρέπει οπωσδήποτε να την αποκαλούμε Τask Force;» ρώτησε στέλεχος με γνώση του θέματος. «Το σκεπτικό είναι ότι το μοντέλο της Task Force μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες χώρες με αντίστοιχες δυσκολίες».

Ελληνας αξιωματούχος σημείωσε ότι «ο Γιουνκέρ είπε στον Τσίπρα στην τελευταία συνάντησή τους ότι η εντολή της Task Force λήγει και θα αντικατασταθεί από έναν νέο θεσμό με τον ίδιο ρόλο, αλλά για όλες τις χώρες–μέλη».

«Η ελληνική κυβέρνηση θα κρατήσει επαφή με την Task Force, αλλά δεν θα συνεργαστούμε μαζί τους. Είναι πολιτικό ζήτημα», δήλωσε έτερος Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή