Στο Ναύπλιο το δεύτερο Mediterranean Yacht Show

Στο Ναύπλιο το δεύτερο Mediterranean Yacht Show

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις 2 ώς τις 6 Μαΐου διοργανώνεται, στο Ναύπλιο, από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού το 2ο Mediterranean Yacht Show.

Πρόκειται για μια διεθνή έκθεση επανδρωμένων επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες του γιότινγκ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μ. Σκουλικίδης, παρουσία του δήμαρχου Ναυπλιέων Δ. Κωστούρου και του λιμενάρχη Αργολίδας, πλωτάρχη Σ. Μαρίνου, ανέφερε ότι ο αριθμός των σκαφών που θα συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση θα ξεπεράσει τα 65 και οι εξειδικευμένοι yacht brokers τους 200. Σε παρέμβασή του, ο δήμαρχος Ναυπλιέων αναφέρθηκε στη σημασία της πρώτης έκθεσης του 2014 και στα οφέλη που αποκόμισε η ευρύτερη περιοχή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αύξηση κατά 40% που σημείωσαν οι αφίξεις θαλαμηγών στο λιμάνι του Ναυπλίου. Επεσήμανε, δε, ότι το Ναύπλιο, με αφορμή το Mediterranean Yacht Show, έχει καταγραφεί ως προορισμός στον χάρτη του ελληνικού γιότινγκ. Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι κορυφαίοι επαγγελματίες του γιότινγκ παγκοσμίως θα έχουν την ευκαιρία να επιθεωρήσουν τα σκάφη, να γνωρίσουν τα πληρώματα και να συνάψουν συμφωνίες. Παράλληλα, σημείωσαν ότι ο αριθμός των συμμετοχών, η οργάνωση και η ποιότητα των σκαφών της πρώτης έκθεσης έχουν κατατάξει το Mediterranean Yacht Show στις κορυφαίες διοργανώσεις του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημειώνεται ότι η διοργάνωση γίνεται με τη συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή