Βαρουφάκης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία, δεν υπάρχει «Σχέδιο Β’»

Βαρουφάκης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία, δεν υπάρχει «Σχέδιο Β’»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους πιστωτές της εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο Euronews.

O κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε, ωστόσο ότι στόχος δεν είναι απλώς η υπογραφή μιας συμφωνίας, αλλά  «να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι που θα είναι ένα γνήσιο αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα», εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι οι διαφορές με τους θεσμούς θα γεφυρωθούν.

«Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει Σχέδιο Β’»

Ερωτηθείς αν κάποιος από τους συναδέλφους του, στο Eurogroup, αναφέρθηκε σε Σχέδιο Β’ σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε:

«Είναι αλήθεια ότι κάποιος από τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, ακούσια, ενδεχομένως από θυμό αναφέρθηκε σε αυτό. Η άμεση απάντησή μου ήταν να πω ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Β’, δεν μπορεί να υπάρξει Σχέδιο Β’ και η οποιαδήποτε αναφορά σε Σχέδιο Β’ είναι καταφανώς αντιευρωπαϊκή και εν τέλει είναι εναντίον των συμφερόντων της συγκεκριμένης χώρας, που εκπροσωπείται από τον συγκεκριμένο συνάδελφο».

Όσον αφορά το ζήτημα της ρευστότητας, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι οι ενέσεις ρευστότητας προς τη χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια «έριχναν περισσότερο λάδι στη φωτιά».

«Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας τώρα είναι να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον φαύλο κύκλο και να δημιουργήσουμε έναν υγιή κύκλο. Αν αυτό σημαίνει ότι για λίγο καιρό, όσο διαρκούν αυτές οι σημαντικές διαπραγματεύσεις έχουμε πίεση στο θέμα της ρευστότητας, ας είναι. Είναι μια επένδυση για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη», συμπλήρωσε ακόμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή