Παρέμβαση Πρ. Παυλόπουλου για όσους φλερτάρουν με τη δραχμή

Παρέμβαση Πρ. Παυλόπουλου για όσους φλερτάρουν με τη δραχμή

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο ρόλος μου, οι αρμοδιότητές μου και κυρίως η λαΐκή ετιμηγορία των τελευταίων εκλογών, μου επιβάλλουν να κάνω τα πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, αγγίζοντας ακόμη και τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, ώστε η πορεία της Ελλάδας να είναι αδιατάταρακτη εντός Ευρώπης και Ευρωζωνης».

Τη σημαντική αυτή δήλωση που στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους δεν πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να μείνει πάση θυσία στο ευρώ, έκανε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος. Αφορμή αποτέλεσε η συνάντηση που είχε με τον κ. Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος έθεσε σήμερα και επισήμως το αίτημά του να συγκληθεί το συμβουλιο των πολιτικών αρχηγών για να συζητηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων, γνωρίζοντας βέβαια ότι η σχετική πρωτοβουλία δεν ανήκει στον κ.Παυλόπουλο αλλά στον κ. Τσίπρα.

Το συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών είναι από τις συνθήκες του πολιτεύματος που δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα και όταν συνέρχεται υπο συγκεκριμένες προυποθέσεις ήδη ακόμη από την εποχή του Κων. Καραμανλή την πρωτοβουλία λαμβάνει ο πρωθυπουργός, είπε υποδεχόμενος τον κ. Θεοδωράκη ο κ. Παυλόπουλος.

Αμέσως μετά, ωστόσο, έκρινε σκόπιμο να κάνει την βαρύνουσα προλογική δήλωση, στέλοντας προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι σε ό,τι τον αφορά θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

«Θα κάνω όχι απλώς αυτό που μου αναλογεί, αλλά θα υπερβώ και αυτό ακόμη το οποίο ενδεχομένως φαίνεται ότι προκύπτει από το γράμμα των διατάξεων για τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος και η δήλωση του αυτή μπορεί προφανώς να ερμηνευθεί ότι επι των ημερών του στο Προεδρικό Μέγαρο η χώρα δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή