Reuters: Κρύο ντους για Βαρουφάκη, απομονωμένη η Ελλάδα στην Ρίγα

Reuters: Κρύο ντους για Βαρουφάκη, απομονωμένη η Ελλάδα στην Ρίγα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απομονωμένο όσο ποτέ» παρουσιάζει τον έλληνα υπουργό οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σε άρθρο του για το Eurogroup της Ρίγας, το Reuters.

Στην ανταπόκρισή του από την Ρίγα το πρακτορείο επιβεβαιώνει ότι το κλίμα ήταν βαρύ για τον κ. Βαρουφάκη, αφού οι ομόλογοί του σε κάθε ευκαιρία τον αντιμετώπιζαν με αδιαφορία.

Το Reuters αναφερόμενο στο βράδυ της Παρασκευής σημειώνει ότι την ώρα που οι ευρωπάιοι ομόλογοί του μπήκαν σε πούλμαν προκειμένου να πάνε να δειπνήσουν, αυτός έμεινε μόνος του στο ξενοδοχείο και «περιπλανήθηκε στο σκοτάδι».

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως είχε άλλα σχέδια, έπειτα από μια μέρα ανελέητου σφυροκοπήματος και επαφών στη Ρίγα, κάτι που υπογράμμισε την απομόνωσή του καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την εθνική χρεοκοπία. Την ώρα που στους άλλους υπουργούς οι συνοδείες τους τούς έφερναν φαγητό και ζεστά ρούχα κατά τη συνεδρίαση στη Ρίγα, ο Βαρουφάκης ήταν σχεδόν πάντα μόνος, απέχοντας από τη οποιαδήποτε βοήθεια ή κάλυψη από security», αναφέρουν οι ανταποκριτές του Μέσου, ενώ αξιωματούχος στο ίδιο δημοσίευμα σχολιάζει για το γεγονός ότι «δεν ήρθε καν να εκπροσωπήσει την χώρα του».

Συνεχίζοντας, το Reuters σημειώνει πως κατά την διάρκεια του μπουφέ το πρωινό του Σαββάτου, ο Βαρουφάκης κράτησε την ίδια απόμακρη στάση και πως όταν βρέθηκε μπροστά στον Μάριο Ντράγκι, δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα.

Αυτό που κάνει πάντως μεγαλύτερη εντύπωση, είναι πως οι δύο ανταποκριτές του Reuters στο σχόλιό τους σημειώνουν ότι τα υπόλοιπα μέλη κράτη της Ευρωζώνης είναι είναι τόσο απογοητευμένα από το γεγονός ότι η Ελλάδα να αποτυγχάνει να συμβιβαστεί, που κάποιος υπουργός σημείωσε ότι «ίσως τώρα έχει φτάσει η ώρα να προετοιμαστούμε για μια ελληνική χρεοκοπία».

Μάλιστα, σημειώνεται πως ο κ. Βαρουφάκης προειδοποιήθηκε ότι η ελληνική ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση δεν θα πάρει καμία βοήθεια μέχρι να συμφωνήσει σε ένα πλήρες οικονομικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, πριν από το τέλος Ιουνίου.

Όσον αφορά τις δικές του δηλώσεις, οι ανταποκριτές αφού αναφέρουν ότι «Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο μόνος άντρας στην αίθουσα που δεν φοράει γραβάτα»,  σχολίασε ότι δεν τον εκπλήσσει η στάση αυτή, «αφού οι διαπραγματεύσεις φτάνουν στο τέλος τους και είναι φυσιολογικό οι στάσεις των δύο πλευρών να σκληραίνουν», ωστόσο σημείωσε πως τα παραπάνω είναι ψέμματα, αφού οι ομόλογοί του ουδέποτε τον προσέβαλλαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή