Κ. Ησυχος: «Να μην καταβληθεί η επόμενη δόση στο ΔΝΤ»

Κ. Ησυχος: «Να μην καταβληθεί η επόμενη δόση στο ΔΝΤ»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μην καταβληθεί την επόμενη εβδομάδα η δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πρότεινε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ησυχος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά. 

«Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να τα δώσουμε γιατί το βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να πληρώνονται συντάξεις και μισθοί και είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και είναι δέσμευση του πρωθυπουργού ότι το βασική μας δέσμευση απέναντι στον λαό είναι να μην περικοπούν οι συντάξεις και το δικαίωμα της σύνταξης και του μισθού να μην μπουν στις καλένδες. Επομένως οι δανειστές πρέπει να κατανοήσουν ότι και αυτοί έχουν επιλογές και αυτοί έχουν διλήμματα, τα διλήμματα δεν είναι μόνο για μας», σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

Ακόμη, σχολιάζοντας πληροφορίες που θέλουν το ΔΝΤ να ζητά τη διαγραφή μέρους του χρέους από τους Ευρωπαίους τονίζει πως «δεν μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τα μεγάλα ζιγκ ζαγκ του ΔΝΤ και της Κριστίν Λαγκάρντ» και πρόσθεσε πως «δύσκολα μπορεί κανείς να πάρει σοβαρά προσεγγίσεις που θα ακυρωθούν αύριο από τους ίδιους που σήμερα λένε άλλα».

Στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κ. Ησυχο είναι η απομείωση του χρέους και «η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη και δεν μπορεί να κάνει καμία έκπτωση στον βασικό πυρήνα του προγράμματός της».

«Από εκεί και πέρα επιμένω ότι δεν είναι το πρόβλημα της χώρας τα 20 ή τα 30 δισ. ευρώ που πρέπει να πάρει για να χρηματοδοτηθεί τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, το πρόβλημα της χώρας είναι να αλλάξει όλη αυτή η πυξίδα που μας οδηγεί σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο. Δεν μπορεί η χώρα να δανείζεται συνεχώς για να αποπληρώνει πάλι πίσω δάνεια τα οποία κατά 80-90% αποπληρώναμε με τις δόσεις που παίρναμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή