Σύλληψη δίνει νέα τροπή στις έρευνες για Λέοπαρντ

Σύλληψη δίνει νέα τροπή στις έρευνες για Λέοπαρντ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aτελείωτος είναι ο κατάλογος των εμπλεκομένων σε μίζες εκατομμυρίων στα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς οι έρευνες των δικαστικών αρχών συχνά – πυκνά αποκαλύπτουν και άλλους αποδέκτες «μαύρου» χρήματος.

Από τις έρευνες που διενεργούνται για την προμήθεια των αρμάτων Λέοπαρντ, συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, προέκυψε μία ακόμα παράνομη πληρωμή για παράπλευρη σύμβαση με την προμήθεια των αρμάτων. Πρόκειται για σύμβαση ύψους 120 εκατ. ευρώ, που αφορούσε την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος διεύθυνσης πυρός και διοίκησης ελέγχου των Λέοπαρντ και την οποία είχε αναλάβει ο γνωστός έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ως υπεργολάβος της γερμανικής Rheinmentall.

Oπως προέκυψε από τις έρευνες, σε εξωχώρια εταιρεία στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, συμφερόντων του Ευσταθίου, κατατέθηκαν 5 εκατ. ευρώ σε μίζες, από τα οποία περί τα 3 εκατ. ευρώ διοχετεύθηκαν σε λογαριασμούς τού τότε εν ενεργεία στρατιωτικού Παν. Κατσή, ο οποίος και συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή Γαβριήλ Μαλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο δικαστικών συνδρομών από τις ελβετικές αρχές, ο ανακριτής εντόπισε τα ύποπτα εμβάσματα των 3 εκατ. ευρώ, με διακίνηση που ξεκινούσε το 2003 και έφθανε ώς το 2011.

Η σύλληψη του πρώην στρατιωτικού προσέδωσε νέα τροπή στις έρευνες για τα Λέοπαρντ. Οι δικαστικές αρχές προσδοκούν σε σημαντικά στοιχεία, καθώς εκκρεμούν απαντήσεις και για δεκάδες άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς σε Ελβετία και αλλού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή