Ομόφωνα προφυλακίστηκε η μητέρα της Αννυς

Ομόφωνα προφυλακίστηκε η μητέρα της Αννυς

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τεράστιες ευθύνες της, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τραγική κατάληξη της 4χρονης κόρης της, επιχείρησε να αποποιηθεί η μητέρα του άτυχου παιδιού που έπεσε θύμα μιας απίστευτης και αποτρόπαιης παιδοκτονίας.

Η 25χρονη Δήμητρα Μπορίσοβα, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις αλλά και για ψευδορκία, καθώς παραπλάνησε τις αρχές λέγοντας ψέματα για την τύχη του παιδιού της, προφυλακίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την απολογία της που ολοκληρώθηκε, αργά χθες το απόγευμα.

Από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, δεν προκύπτουν στοιχεία που να την εμπλέκουν στον φόνο του παιδιού ούτε στη μακάβρια διαδικασία που ακολούθησε ο βιολογικός του πατέρας για να εξαφανίσει το άψυχο κορμάκι του. Ομως, το γεγονός ότι άφησε το ανήλικο απροστάτευτο, απουσιάζοντας για έναν ολόκληρο μήνα στη Γερμανία, όπως και το ότι συνειδητά προσπάθησε να συσκοτίσει την αλήθεια, δηλώνοντας εξαφάνιση του δολοφονημένου παιδιού, οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα σε ομόφωνη απόφαση προφυλάκισης.

Η μητέρα του άτυχου παιδιού κατά την απολογία της ανέφερε ότι δεν ήταν στην Ελλάδα, όταν το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης ο σύντροφός της αφαίρεσε τη ζωή από το απροστάτευτο κοριτσάκι. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα ψέματα που είχε πει στις αρχές, δηλώνοντας αρχικά την εξαφάνιση του παιδιού της και στη συνέχεια λέγοντας ότι το έχασε μια φίλη της, στην οποία το είχε αφήσει, η μητέρα της 4χρονης τα απέδωσε σε προτροπές του συντρόφου της, «που δεν ήθελε να μπλέξει».

Σε παραπλάνηση του συντρόφου της απέδωσε και το ταξίδι ολίγων ημερών στη Βουλγαρία, που πραγματοποίησε με τον σύντροφό της και δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος, αμέσως μόλις η ίδια γύρισε από τη Γερμανία και διαπίστωσε ότι το παιδάκι της δεν ήταν στο σπίτι. Κυνική ήταν η απολογία της, όταν ρωτήθηκε πώς δεν πήγε στο κακό το μυαλό της, αφού για ημέρες το παιδί δεν εντοπιζόταν από τις αρχές. «Μόνο τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε, άρχισα να πιστεύω ότι το παιδί μπορεί να χτύπησε μέσα στο σπίτι κατά λάθος και να πέθανε και ο Σάββας, επειδή φοβάται, να το έκρυψε».

Μετά την αποκάλυψη των αποτρόπαιων και φρικιαστικών ενεργειών του δράστη, η μητέρα του παιδιού δεν εμφάνισε εικόνα συντριβής και απόγνωσης ούτε και καταφέρθηκε ιδιαίτερα κατά του συντρόφου της και στυγερού δολοφόνου.

Στο γραπτό της απολογητικό υπόμνημα, περιγράφει επίσης τις παραλείψεις της στην επιμέλεια του άτυχου παιδιού, που ήρθε στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία μόλις στο τέλος Φεβρουαρίου –πρώτα ζούσε στη Σόφια με τη γιαγιά και τον παππού του– για να βρει τραγικό τέλος το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης.

Ομως, ούτε στο υπόμνημα αυτό δεν δίδει πληροφορίες για το πώς το άτυχο παιδάκι έχασε τη ζωή του, μια και ο βιολογικός του πατέρας, που εξαφάνισε το πτώμα του με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο, δεν έχει ομολογήσει πώς το σκότωσε.

Λίγο πριν από την απολογία της κατέθεσαν συντετριμμένοι οι γονείς της, που έχουν έρθει από τη Βουλγαρία. Ισως οι μόνοι που αγάπησαν αυτό το άτυχο πλάσμα, εκτός από το σκυλάκι του, που του έδωσε μεγάλη χαρά το λίγο διάστημα που έζησε στη χώρα μας…

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή