Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης από αγρότες

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης από αγρότες

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης για τη φετινή χρονιά έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015, όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κ.Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Σάκη Βαρδαλή.

Η παράταση κρίνεται αναγκαία, καθώς είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) και δίνεται αυτή η δυνατότητα από την ΕΕ. Οι αγρότες καλούνται να δηλώσουν το σύνολο των εκτάσεων της εκμετάλλευσης τους, τόσο τις κύριες όσο και τις επίσπορες, που θα καλλιεργήσουν καθ’ολη τη διάρκεια του έτους της ενίσχυσης (χειμερινές και καλοκαιρινές).

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν πληγεί από πλημμύρες, μετά την εμπρόθεσμη υποβολή των αιτήσεών τους, θα συμμετέχουν κανονικά στη διαδικασία. Επίσης, εφόσον ο αιτών τεκμηριώνει την ανωτέρα βία, θα του δοθεί χωρίς ποινή η ενίσχυση για πρασίνισμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή