Bloomberg: Πιέσεις να εγκαταλείψει την Ελλάδα για χάρη του ευρώ δέχεται η Μέρκελ

Bloomberg: Πιέσεις να εγκαταλείψει την Ελλάδα για χάρη του ευρώ δέχεται η Μέρκελ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντεινόμενες πιέσεις από το εσωτερικό της κυβέρνησης συνασπισμού αλλά και από την ίδια την παράταξή της ώστε να εγκαταλείψει την Ελλάδα για χάρη του ευρώ δέχεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Οπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg, μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης αμφισβητούν την στάση της να κρατάει την πλέον χρεωμένη χώρα στην ευρωζώνη των 19. Μάλιστα όπως δήλωσαν και κάποιοι που έχουν γνώση του θέματος, ακόμα και αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών κλίνουν προς το συμπέρασμα ότι η ευρωζώνη θα ήταν καλύτερα χωρίς την Ελλάδα.

«Το ευρώ θα ενισχυόταν αν αποχωρούσε η Ελλάδα» δήλωσε ο Alexander Radwan, ένας βουλευτής που ψήφισε υπέρ της χορήγησης στην Ελλάδα μιας προσωρινής παράτασης του προγράμματος διάσωσης τον Φεβρουάριο, δήλωσε σε συνέντευξή του. «Οι άλλες χώρες θα μπορούσαν στη συνέχεια να έρθουν πιο κοντά και να εφαρμόσουν πιο αυστηρά τους κανόνες», είπε.

Με τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών να κάθονται αύριο εκ νέου στο τραπέζι των συνομιλιών, μία τέτοια αντιμετώπιση από τη Γερμανία ενέχει τον κίνδυνο να στείλει ανάμεικτα μηνύματα σε επενδυτές την ώρα που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσπαθεί να εξασφαλίσει μια συμφωνία με τους πιστωτές, σχολιάζει τέλος το πρακτορείο Bloomberg.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή