Πρώτη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές

Πρώτη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποσοστό 44,5% συγκέντρωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σύμφωνα με τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΟΝΝΕΔ από 60 φοιτητικούς πανεπιστημιακούς συλλόγους στις φοιτητικές εκλογές. Ακολουθούν ΠΑΣΠ με 6,82%, ΠΚΣ με 19,98%, ΕΑΑΚ με 12,99%, ΑΡΕΝ με 5,63%, ΑΓ Κινήσεις με 1,33% ενώ τα λοιπά κόμματα εξασφαλίζουν ποσοστό 6,25%. Συνολικά ψήφισαν 11.369 άτομα, ενώ τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 10.936.

Στα ΤΕΙ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πλησιάζει το 60% συγκεντρώνοντας για την ακρίβεια ποσοστό 58,88%. Ακολουθούν ΠΑΣΠ με 6,22%, ΠΚΣ με 20,77%, ΕΑΑΚ με 1,22%, ΑΡΕΝ με 2,41%, ΑΓ Κινήσεις με 0,30% και λοιπά κόμματα με 9,25%.

«Για μια ακόμη χρονιά και για 29η συνεχόμενη φορά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βγαίνει πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας», επισήμανε ο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη χώρα.

«Παρά το σκηνικό βίας των κουκουλοφόρων στις διάφορες Σχολές και την τρομοκρατία που προσπάθησαν να επιβάλουν, με τις πλάτες της Κυβέρνησης, η συμμετοχή άγγιξε τις 100.000 και η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ανέβασε τη δύναμή της και στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην εισβολή των κουκουλοφόρων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, και σημείωσε ότι «ξεπερνάει το 45% στα Πανεπιστήμια και πλησιάζει το 60% στα ΤΕΙ».

«Αυτό το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη απάντηση για το καθεστώς οπισθοδρόμησης που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση. Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές, οι σπουδαστές και ο λαός, θέλουν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει και όχι να πάμε πίσω στο χθες που χρεοκόπησε», κατέληξε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, με αφορμή τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών δήλωσε:

«Μέσα σε ένα κλίμα συντονισμένων επιθέσεων και βίας που στόχο είχαν την απαξίωση της δημοκρατικής διαδικασίας των φοιτητικών εκλογών, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πετυχαίνει μια σημαντική νίκη. Παρά την συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης των Φοιτητικών Εκλογών από διάφορα κέντρα που θέλουν τους νέους απαθείς απέναντι στις προωθούμενες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η συμμετοχή κινήθηκε και φέτος σε υψηλά επίπεδα. Σχεδόν 100.000 φοιτητές προσήλθαν στις κάλπες των συλλόγων σε όλη την Ελλάδα και σύμφωνα με ένα αξιόπιστο δείγμα αποτελεσμάτων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδεικνύεται σε πρώτη δύναμη για 29η συνεχόμενη χρονιά και με αυξημένα ποσοστά στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ όλης της χώρας.

Ευχαριστούμε όλους τους φοιτητές, που συμμετείχαν στη σημερινή διαδικασία και στήριξαν τις προτάσεις μας, απέναντι στην προσπάθεια οπισθοδρόμησης και αντιμεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με όλα τα μέσα. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποδεικνύει, όλα αυτά τα χρόνια, πως είναι μια ιδέα που ενώνει και κερδίζει».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή