Εκπέμπει η νέα ΕΡΤ την ερχόμενη Δευτέρα

Εκπέμπει η νέα ΕΡΤ την ερχόμενη Δευτέρα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξει η νέα ΕΡΤ, όπως προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον νέο πρόεδρό της Διον. Τσακνή και τον διευθύνοντα σύμβουλο Λ. Ταγματάρχη. Ο κ. Αλ. Τσίπρας ζήτησε από τη νέα διοίκηση να συμβάλει σε «μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική, ανεξάρτητη, που θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα». Ζήτησε, επίσης, «η κυβέρνηση να βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής κριτικής από τα ενημερωτικά προγράμματα της ΕΡΤ», αφού, όπως είπε, «όραμά μας είναι μια ΕΡΤ αντικειμενική και όχι φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης». Ο πρωθυπουργός έκλεισε το επόμενο ραντεβού με τη διοίκηση της ΕΡΤ –της οποίας η ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής επίκειται–, στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου, την 11η Ιουνίου, ημέρα που έκλεισε η ΕΡΤ πριν από δύο χρόνια, «για να γιορτάσουμε τη νίκη του αγώνα».

Στα πολιτικά δικαστήρια, εν τω μεταξύ, παρέπεμψε το ΣτΕ τον τέως πρόεδρο του Δ.Σ. και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, Γ. Προκοπάκη, για να επιλύσει τις διαφορές του με το εποπτικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ. Το ΣτΕ είναι αναρμόδιο λόγω του διφυούς νομικού χαρακτήρα της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς οι αποφάσεις του εποπτικού συμβουλίου για παύση του κ. Προκοπάκη δεν συνιστούν άσκηση δημόσιας εξουσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή