Υποβολή αιτήσεων για τα επιδόματα του ΟΓΑ

Υποβολή αιτήσεων για τα επιδόματα του ΟΓΑ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα του έτους 2015 που καταβάλει ο ΟΓΑ, ταυτόχρονα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης εισοδήματος (Ε1). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του taxisnet (www.gsis.gr) και αφού πρώτα έχουν οριστικοποιήσει την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, κατά τη συμπλήρωση των πεδίων του εντύπου Α21, πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώνονται και τα αντίστοιχα πεδία των δικαιολογητικών με τα οποία αποδεικνύονται τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση και τα οποία θα πρέπει να είναι στη διάθεση των υπηρεσιών του ΟΓΑ, όταν και όποτε ζητηθούν.

Τα οικογενειακά επιδόματα χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια. Εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:

α) Τα άγαμα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΚΕΤΕΚ).

β) Τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή σε Κολέγια, καθώς και σε ΙΕΚ, δημόσια ή ιδιωτικά.

γ) Τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Εν τω μεταξύ, παρατείνεται για 10 ημέρες, έως το Σάββατο 30 Μαΐου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα προστασίας από την ανθρωπιστική κρίση, του υπουργείου Εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή