Ερευνάται η δολοφονία Σαββόπουλου

Ερευνάται η δολοφονία Σαββόπουλου

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τον δολοφόνο της οικογένειας Σαββόπουλου και της οικονόμου τους αναγνώρισε η αστυνομία της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον 34χρονο Αφροαμερικανό Ντέιρον Ντίλον Ουίντ, κάτοικο του γειτονικού Μέριλαντ, τα ίχνη του οποίου αναζητούνται. Η σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της ειδεχθούς ανθρωποκτονίας πραγματοποιήθηκε χάρη σε ίχνη DNA, τα οποία εντόπισαν οι εγκληματολογικές υπηρεσίες σε κουτί πίτσας, το οποίο ο δολοφόνος φέρεται να παρήγγειλε στο σπίτι των θυμάτων τη νύχτα της 13ης Μαΐου. Την ώρα της παραγγελίας, τα θύματα του Ουίντ βρίσκονταν δεμένα στο εσωτερικό της κατοικίας τους.

Το επόμενο πρωί, ο γραμματέας του Σάββα Σαββόπουλου παρέδιδε φάκελο με 40.000 δολάρια στην έπαυλη, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας. Λίγες ώρες αργότερα, η κατοικία φλεγόταν, ενώ τα τέσσερα θύματα, ο 46χρονος Σάββας, η 47χρονη σύζυγός του, ο 10χρονος γιος του ζευγαριού και η 57χρονη οικονόμος από το Σαλβαδόρ, ήταν ήδη νεκρά.

Οταν οι πυροσβέστες έφθασαν επιτόπου, τα μετρητά είχαν εξαφανισθεί, όπως και η γαλάζια Πόρσε της οικογένειας. Το όχημα εντοπίσθηκε αργότερα, αφού ο δράστης το είχε πυρπολήσει σε χώρο στάθμευσης εκκλησίας στην κομητεία Πρινς Τζορτζ.

Η αστυνομία εκτιμά ότι τα μέλη της οικογένειας Σαββόπουλου και η οικονόμος κρατήθηκαν όλη τη νύχτα από τον δράστη στην έπαυλη, η οποία βρίσκεται κοντά στην κατοικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ότι ο δράστης τους έδεσε.

Τις ώρες πριν από το ξέσπασμα της φωτιάς, ο Σαββόπουλος πραγματοποίησε σειρά τηλεφωνικών κλήσεων σε τράπεζα, στον λογιστή του, στον γραμματέα του και σε στέλεχος της εταιρείας του.

Τα τέσσερα θύματα εντοπίσθηκαν στον πρώτο όροφο της έπαυλης, ενώ όλα έφεραν τραύματα από αμβλύ όργανο. Η κηδεία των μελών της οικογένειας θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου στον ναό της Αγίας Σοφίας στη ΒΔ Ουάσιγκτον.

Η δεύτερη οικονόμος της οικογένειας φέρεται να αποκάλυψε στις αρχές ότι τη νύχτα της 13ης Μαΐου δέχθηκε σειρά από ακατανόητα μηνύματα και τηλεφωνικές κλήσεις από τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων του Σάββα και της Εϊμι Σαββόπουλου. Η οικονόμος, η οποία εργαζόταν στην έπαυλη περισσότερα από 20 χρόνια, δήλωσε ότι οι κλήσεις αυτές την ανησύχησαν και διαμόρφωσε εντύπωση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Σε ένα από τα μηνύματα, ο Σάββας της ζητούσε να μην προσέλθει την επόμενη ημέρα στη δουλειά της και ότι η πρώτη οικονόμος θα έμενε όλη νύχτα εκεί, πράγμα ιδιαίτερα ασυνήθιστο.

Στις 15 Μαΐου, μία ημέρα μετά τις δολοφονίες, ο γραμματέας του Σάββα Σαββόπουλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την εταιρεία μεταλλικών κατασκευών του θύματος και ανέφερε -κλαίγοντας γοερά- ότι παρέδωσε «πακέτο» στην κατοικία του ιδιοκτήτη.

Μέχρι χθες το βράδυ, η αστυνομία της Ουάσιγκτον και των γύρω κοινοτήτων δεν είχε την παραμικρή πληροφορία για την τύχη του φερόμενου ως δράστη της ειδεχθούς δολοφονίας, Ντέιρον Ντίλον Ουίντ, ενώ άγνωστο παρέμενε εάν ο Ουίντ γνώριζε την οικογένεια Σαββόπουλου ή εάν οι εύποροι Ελληνοαμερικανοί έπεσαν θύματα τυχαίου εγκλήματος.

Αμοιβή για πληροφορίες

Οι αρχές της Ουάσιγκτον προσέφεραν αμοιβή 25.000 δολαρίων για κάθε πληροφορία, η οποία θα οδηγήσει στη σύλληψη του Ουίντ, τον οποίο χαρακτήρισαν ιδιαίτερα επικίνδυνο. Σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές, οι έρευνες επεκτείνονται και στη Νέα Υόρκη, όπου ο Ουίντ φέρεται να ζούσε παλαιότερα.

Μόνο οι δύο κόρες του ζευγαριού επέζησαν από τη μανία του δράστη, καθώς φοιτούν εσωτερικές σε ιδιωτικό σχολείο σε άλλη πολιτεία και απουσίαζαν από την έπαυλη τη μοιραία νύχτα της 13ης Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή