Ζητούν παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων

Ζητούν παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παράταση της προθεσμίας για την υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών που κανονικά λήγει στις 26 Μαΐου προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί παράταση ενός μήνα δηλαδή μέχρι τις 26 Ιουνίου 2015. Στην απόφαση αυτή οδηγείται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μετά τα πολλαπλά αιτήματα που έχουν αποσταλεί από επαγγελματικούς κλάδους.

Συγκεκριμένα, κοινή πρόταση για παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων κατέθεσαν οι πρόεδροι της ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΠΟΜΙΔΑ και ΟΜΚΟΕ, δηλαδή έμποροι, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και κατασκευαστές κτιρίων. Οι ανωτέρω ζητούν να παραταθεί με απόφασή του υπουργείου Οικονομικών, η ισχύς του μέτρου για ένα ακόμη μήνα, όπως άλλωστε ρητά προβλέπεται από τον σχετικό νόμο.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Τρίτη το θέμα θα συζητηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη στην προγραμματισμένη συνάντηση με το προεδρείο της ΕΣΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στη ρύθμιση υπάγονται οι εξής οφειλές:

α) Υποχρεωτικά: Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων έως και την 1η Μαρτίου 2015 οφειλών, οι οποίες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής, έχουν βεβαιωθεί στη Φορολογική Διοίκηση και έχουν καταχωρισθεί στα βιβλία αυτής και δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης.

β) Μετά από επιλογή του οφειλέτη: Ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015 οφειλές, οι οποίες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν βεβαιωθεί και έχουν καταχωρισθεί στα βιβλία της Φορολογικής Διοίκησης και τελούν σε αναστολή, διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου ή έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης, η οποία είναι σε ισχύ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή