Reuters: Τηλεδιάσκεψη των υφυπουργών Οικονομικών για την Ελλάδα την Πέμπτη

Reuters: Τηλεδιάσκεψη των υφυπουργών Οικονομικών για την Ελλάδα την Πέμπτη

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεδιάσκεψη ύστερα από ημέρες διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι υφυπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως μετέδωσε σήμερα, Τρίτη, το πρακτορείο Reuters.

Την ίδια ώρα, σε δηλώσει του στο πρακτορείο, Γερμανός ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι δεν θα μιλάμε για μια κατάσταση χρεοκοπίας στις 5 Ιουνίου, ούτε πριν, ούτε αμέσως μετά την ημερομηνία αυτή»

O ίδιος αξιωματούχος διεμήνυσε ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως η Αθήνα εξέφρασε τη βούλησή της να εκπληρώσει τις επικείμενες υποχρεώσεις για το χρέος, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής ύψους 300 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ που είναι προγραμματισμένη για την συγκεκριμένη ημέρα.

«Το βρίσκω ενθαρρυντικό, εάν είναι αλήθεια, ότι οι Έλληνες διεμήνυσαν χθες την επιθυμία τους να αποπληρώσουν τα 300 εκατ ευρώ προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή