Πόλος έλξης τουριστών το μουσείο του Ελις Αϊλαντ

Πόλος έλξης τουριστών το μουσείο του Ελις Αϊλαντ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επομένη της τρομακτικής καταιγίδας Σάντι, μεγάλα τμήματα της νήσου Ελις αποκλείστηκαν εξαιτίας των σοβαρών ζημιών που υπέστησαν. Μία εταιρεία κατασκευών από το Μπούντον δαπάνησε πολλά χρόνια, τόσο πριν όσο και μετά την καταιγίδα, προκειμένου να ανακαινίσει αλλά και να επεκτείνει το μουσείο της περιοχής. Τα εγκαίνια, μάλιστα, του ανακαινισμένου έργου έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

Η νήσος Ελις, όπως είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, αποτέλεσε το βασικό σημείο εισόδου εκατομμυρίων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1800 έως τα μέσα του 1900.

Η νήσος Ελις έχει μετατραπεί σε σημαντικό αξιοθέατο, το οποίο περιλαμβάνει πλέον και το Μουσείο Μετανάστευσης, ενώ η κατασκευαστική εταιρεία Φελπς ανέλαβε να ανοικοδομήσει τα νέα πρόσθετα τμήματα του μουσείου, το Κέντρο των Λαών της Αμερικής. «Προφανώς είναι μεγάλη τιμή να δημιουργούμε το νέο μουσείο για το ίδρυμα της νήσου Ελις», εξηγεί ο πρόεδρός του, Νταγκ Φελπς.

Η κατασκευή των νέου οικοδομικού προγράμματος, που αποτελείται από δύο φάσεις, ξεκίνησε το 2011 με την αναπαλαίωση των παλαιών κτιρίων, όπου στεγάζονταν οι κουζίνες και τα πλυντήρια. Η αναπαλαίωση του κτιρίου περιελάμβανε, ανάμεσα στα άλλα, τη μεταφορά κάποιων επικίνδυνων υλών, αλλά και, γενικότερα, καθάρισμα της περιοχής, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο απαιτούμενος χώρος για την κατασκευή νέων γραφείων για την Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων.

Οι νέες αίθουσες που ανοικοδομήθηκαν αντικατοπτρίζουν τη μεταναστευτική ιστορία των ΗΠΑ πριν και μετά τη νήσο Ελις. Η πρώτη φάση αναπαριστά την εισροή των μεταναστών στις ΗΠΑ πριν από τη λειτουργία της νήσου Ελις το 1892, ενώ η δεύτερη φάση καλύπτει τους μετανάστες που έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον πόλεμο και μέχρι σήμερα. Τα έργα διακόπηκαν, όμως, τον Οκτώβριο του 2012, όταν ο τυφώνας Σάντι κατέστρεψε τις υποδομές του νησιού, το οποίο έκλεισε για το κοινό. Μάλιστα, η καταστροφή ήταν τόσο μεγάλη, ώστε το νησί παρέμεινε κλειστό επί περίπου ένα χρόνο.

Πρόκληση ανακαίνισης

Η εταιρεία Φελπς επισημαίνει πως η μεγάλη πρόκληση της ανακαίνισης μιας ιστορικής δομής ήταν η δημιουργία τέτοιων προσαρμογών, χωρίς όμως να αγγίζουν τον «δομικό ιστό» της κατασκευής. Στην πραγματικότητα, αυτό επιβάλλει τη μεταβολή της οικοδομής, χωρίς, ωστόσο, να την αλλάζει ουσιαστικά, αλλά δημιουργώντας περισσότερους χώρους για την κατασκευή νέων εκθεμάτων. Η εταιρεία εργάστηκε και στο Αγαλμα της Ελευθερίας και στο Ιδρυμα Νήσου Ελις στο παρελθόν, ενώ ευελπιστεί ότι θα εργαστεί και μελλοντικά εκεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή