Οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ ζητούν νέα συνάντηση

Οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ ζητούν νέα συνάντηση

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μην προσέλθουν στη συνάντηση, την οποία οι ίδιοι ζήτησαν, με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, αποφάσισαν χθες οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, δηλώνοντας ότι είναι προσβεβλημένοι από το γεγονός ότι τους χαρακτήρισε «κινδυνολόγους». Η ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) ζήτησε νέα συνάντηση, αυτή τη φορά, με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη. Αντικείμενο της συνάντησης είναι η εξαγγελθείσα από τους εργαζομένους της ΥΠΑ 48ωρη απεργία, την Κυριακή και τη Δευτέρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Σταθάκη, η Ομοσπονδία (ΟΣΥΠΑ) θα αποφασίσει εάν τελικώς θα προχωρήσει στην απεργία ή όχι. Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε περίπτωση που τελικώς πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση, οι αεροπορικές μετακινήσεις δεν αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά. Κανένα πρόβλημα δεν αναμένεται στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ ενδέχεται να σημειωθούν καθυστερήσεις πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, εξαιτίας του κυκλοφοριακού φόρτου που θα σημειωθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Εν μέσω της διαμάχης με εργαζομένους της ΥΠΑ, ο κ. Σπίρτζης αποφάσισε να κάνει δεκτή την παραίτηση του διοικητή Δημ. Κούκη. Θα τον διαδεχθεί ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, παλαιός γνώριμος του κ. Σπίρτζη, ως μέλος του ΤΕΕ.

Νωρίτερα, η ΟΣΥΠΑ είχε προχωρήσει σε κατάθεση αναφοράς στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα συσσωρευμένα προβλήματα, τα οποία, όπως επισημαίνουν τα μέλη της, απειλούν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας. Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, μάλιστα, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, σε χθεσινές του δηλώσεις επέμεινε ότι τα συστήματα των περιφερειακών αεροδρομίων «πέφτουν το ένα μετά το άλλο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι τίθεται και ζήτημα στην ασφάλεια πτήσεων.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί κονδύλι 1 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση επειγόντων λειτουργικών θεμάτων στα περιφερειακά αεροδρόμια και προανήγγειλε ότι θα προκηρυχθούν άμεσα 32 θέσεις ηλεκτρονικών μηχανικών και άλλων σχετικών ειδικοτήτων. Την ίδια στιγμή, όμως, ο κ. Σπίρτζης δήλωνε ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας λειτουργίας των αεροδρομίων, παρά το γεγονός ότι δικαίωσε τους εργαζομένους στην ΥΠΑ, όσον αφορά στην απαξίωση της Υπηρεσίας τα τελευταία χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή