Η υπόθεση «Κίσσαβος», τα ακίνητα και ο μετρ των μεταμφιέσεων…

Η υπόθεση «Κίσσαβος», τα ακίνητα και ο μετρ των μεταμφιέσεων…

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ένας, όλοι οι εμπλεκόμενοι, καταγγέλλοντες και μάρτυρες, της υπόθεσης «Κισσάβου», όπως την αποκαλούν στο τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Ψυχικού, πέρασαν τις τελευταίες εβδομάδες από το γραφείο του διοικητή. Από τον περασμένο Αύγουστο, όταν έγινε εκεί η καταγγελία ότι ακίνητο-φιλέτο στην οδό Κισσάβου είχε πωληθεί παράνομα εν αγνοία των ιδιοκτητών, είχαν όλοι τους κληθεί πολλές φορές να καταθέσουν, ώστε η Ασφάλεια να «δέσει» την υπόθεση. Οταν πρόσφατα τους κάλεσαν ξανά, δεν τους είπαν πολλά, παρά μόνο πως υπάρχει μια σημαντική εξέλιξη…

«Θέλω να δείτε προσεκτικά τις φωτογραφίες και να μου πείτε αν αναγνωρίζετε σε κάποια από αυτές τον άνθρωπο που συστήθηκε ως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού». Στο παλαιό κομπιούτερ της υπηρεσίας ο διοικητής έδειξε σε όλους τους μάρτυρες φωτογραφίες τριών ανδρών. Ηταν όλες από το αρχείο της ΕΛ.ΑΣ., μια «προφίλ» και μια «ανφάς».

Τουλάχιστον οκτώ από όσους κλήθηκαν στο τμήμα επιβεβαίωσαν στην «Κ» πως αναγνωρίζουν με βεβαιότητα τον ίδιο άνδρα, ο οποίος χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα τους εξαπάτησε πουλώντας τους το εν λόγω ακίνητο.

Οι συνεργοί

Το ακίνητο αυτό ήταν πράγματι στην αγορά προς πώληση, μια μεσίτρια όμως μαζί με ομάδα συνεργών της φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως ο πραγματικός ιδιοκτήτης βρίσκεται έγκλειστος στο ψυχιατρείο των φυλακών και έτσι εμφανίζοντας έναν «ψεύτικο ιδιοκτήτη» το μεταβίβασαν παράνομα σε γνωστή κατασκευαστική εταιρεία τον περασμένο Ιούλιο. Δεν αρκέστηκαν όμως σε αυτό: προσπάθησαν να το πουλήσουν και δεύτερη φορά σε τουλάχιστον τρεις ακόμα ενδιαφερομένους…

Η απάτη τους αποκαλύφθηκε όταν ένας από αυτούς έκανε έλεγχο τίτλων στο υποθηκοφυλακείο Παπάγου. Ενώ το ακίνητο φαινόταν «καθαρό» και έτοιμο για πώληση, μια υπάλληλος θυμήθηκε πως είχε πολύ πρόσφατα διεκπεραιώσει τα συμβόλαια με την κατασκευαστική εταιρεία. Ετσι, αποκαλύφθηκε πως κάποιος τα είχε σκίσει από τα χειρόγραφα αρχεία του υποθηκοφυλακείου, ενώ ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης που είχε παραστεί στα συμβόλαια αλλά και στα ραντεβού με όλους τους υποψήφιους αγοραστές είχε εξαφανιστεί μαζί με τα χρήματα από την αγοραπωλησία και ουδείς έως πρότινος γνώριζε την πραγματική του ταυτότητα.

Η πολύμηνη έρευνα του τμήματος Ασφαλείας Παλαιού Ψυχικού φαίνεται όμως πως κατάφερε να τον εντοπίσει… Η αναγνώριση αυτή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Και αυτό γιατί κρίνοντας από το «βιογραφικό» του, δεν δείχνει να είναι ένας απλός «κομπάρσος», αλλά ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας, που όπως είχε αποκαλύψει η έρευνα της «Κ» (8.2.2015) αφορά ολόκληρο κύκλωμα που από το καλοκαίρι του 2009 έως πριν από μερικές εβδομάδες έχει πουλήσει παράνομα τουλάχιστον έξι ακίνητα.

Ο άνδρας αυτός είναι σήμερα 64 ετών, μετρίου αναστήματος με άσπρα μαλλιά. Σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνωρίζουν χρόνια έχει μεγάλο ταλέντο στο να… μεταμορφώνεται, ενώ είναι παλαιός γνώριμος τόσο της Ασφάλειας όσο και των φυλακών. Οταν το 2007 είχε συμμετοχή στην εικονική αγοραπωλησία ενός ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό, στο διαβιβαστικό ο υπάλληλος της Ασφάλειας έγραψε γι’ αυτόν: «Εγκλειστος για πολλά χρόνια στον Κορυδαλλό για κοινώς επικίνδυνα εγκλήματα… έχει απασχολήσει στο παρελθόν την υπηρεσία μας».

Το παρελθόν

Ο ίδιος πρώτη φορά απασχόλησε τις Αρχές το 1994, όταν ως τραπεζικός υπάλληλος είχε εμπλακεί σε μια μεγάλη απάτη με έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου. Εκτοτε το όνομά του έχει ακουστεί σε πολλές υποθέσεις: πλαστογραφίας, διακίνησης ναρκωτικών ακόμα και σε μια μεγάλη απαγωγή αν και για το τελευταίο τελικώς δεν σχηματίστηκε δικογραφία.

Τελευταία φορά συνελήφθη τον Ιούνιο του 2009 στην Κηφισιά, έχοντας στην κατοχή του πλαστή ταυτότητα και πλαστό δίπλωμα οδήγησης. Συμπτωματικά, τον ίδιο εκείνο μήνα κάποιοι από τους μετέπειτα συνεργούς του πούλησαν παράνομα δύο ακίνητα στη Βάρκιζα και στη Βούλα.

Αγνωστο παραμένει αν είχε εμπλοκή σε εκείνες τις δύο αγοραπωλησίες, αλλά όπως και να έχει, η σύλληψή του τότε μάλλον δεν τον πτόησε, αφού γρήγορα φαίνεται να επέστρεψε στην… ενεργό δράση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή