Ντράγκι: Απαραίτητη μια «ισχυρή» συμφωνία για την Ελλάδα

Ντράγκι: Απαραίτητη μια «ισχυρή» συμφωνία για την Ελλάδα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια «ισχυρή» συμφωνία που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά παράλληλα θα της εξασφαλίσει μια βιώσιμη οικονομία, ζήτησε ο Μάριο Ντράγκι, μιλώντας την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου στη Φρανκφούρτη.

«Το συμβούλιο της ΕΚΤ θέλει την Ελλάδα στο ευρώ. Αλλά θα πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία, που θα παράγει ανάπτυξη και θα διέπεται από κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα θα είναι δημοσιονομικά βιώσιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Αυτά τα κριτήρια μετρούν για την ΕΚΤ, αλλά επίσης και για τους άλλους δύο θεσμούς που διαπραγματεύονται με την Αθήνα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διευκρίνισε.

Ο Ντράγκι αρνήθηκε να σχολιάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, οι οποίες είναι σε εξέλιξη. Οι δύο πλευρές, οι θεσμοί και οι κυβέρνηση της Ελλάδας, έχουν η καθεμιά «μια σειρά προτάσεων», επισήμανε ακόμη.

Ο Ντράγκι διευκρίνισε ότι δεν θα βρίσκεται απόψε στις Βρυξέλλες, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει στον πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ τις ελληνικές προτάσεις, που εκτείνονται σε 46 σελίδες.

Ο κ. Ντράγκι απαντώντας σε άλλη ερώτηση, υποστήριξε ότι η όποια συμφωνία για τα πρωτογενή πλεονάσματα του προυπολογισμού στην Ελλάδα οφείλει να λάβει υπόψιν τις αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της ανάπτυξης.

Για το αίτημα αύξησης των εντόκων γραμματίων που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση, επισήμανε ότι η ΕΚΤ θα το επεναξετάσει όταν οι θεσμοί εγκρίνουν την καταβολή της δόσης από το πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή