Καμμένος: Εντός λαϊκής εντολής η ελληνική πρόταση

Καμμένος: Εντός λαϊκής εντολής η ελληνική πρόταση

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από νωρίς είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του ακόμη και για τα προβλεπόμενα μέτρα στην πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος. Μέσω Διαδικτύου, ο κ. Καμμένος είχε εκφράσει την έντονη διαφωνία του με την ελληνική πρόταση για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. «ΦΠΑ στα νησιά δεν αλλάζει όσο υπάρχω» είχε επισημάνει ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας πως «νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με τους Σαμαρά και Βενιζέλο, ότι θα βρουν συνεργάσιμους στην καταπάτηση της λαϊκής εντολής, λάθος μεγάλο». Μιλώντας στη Βουλή, ωστόσο, ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε ένθερμος υποστηρικτής της κυβερνητικής πρότασης, η οποία σημείωσε ότι είναι «στα όρια της λαϊκής εντολής» και δήλωσε ότι «οι ΑΝΕΛ στηρίζουμε την κυβέρνηση μέχρι να επανακτήσουμε πλήρως τη λαϊκή κυριαρχία». Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα όχι ως νέο μνημόνιο αλλά ως «απελευθέρωση της χώρας από τα μνημόνια».

Αντιπαρήλθε δε των όσων ο ίδιος έλεγε το πρωί και για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, σχολιάζοντας ότι «όσοι πίνουν τη σαμπάνια τους στη Μύκονο θα πρέπει να πληρώνουν 23% ΦΠΑ». Οι αναφορές Καμμένου σε συγκεκριμένη επιχείρηση του νησιού, που φέρεται να έκανε χρήση των ευνοϊκών διατάξεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου προκειμένου να μην καταβάλλει πρόστιμα και προσαυξήσεις, προκάλεσε την έκρηξη του κοιν. εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αδ. Γεωργιάδη, αλλά και την πνευματώδη αντίδραση της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου που σημείωσε ότι «πρόκειται για συζήτηση των πολιτικών αρχηγών και κινδυνεύετε να παρεξηγηθείτε κ. Γεωργιάδη».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, που νωρίτερα είχε συγκαλέσει την Κ.Ο., επιχείρησε να δεσμεύσει την αντιπολίτευση στην κυβερνητική πρόταση προς τους θεσμούς την οποία και χαρακτήρισε ως «εθνική πρόταση». «Να πάμε όλοι μαζί και να πούμε μέχρι εδώ αντέχει ο ελληνικός λαός», είπε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας ότι είναι «η ώρα στήριξης της πρότασης της κυβέρνησης είναι η ώρα για τη συγκρότηση μιας εθνικής γραμμής για τη σωτηρία της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή