Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα 1-3: «Μεγάλη κυρία», αλλά κέρδισε ο καλύτερος

Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα 1-3: «Μεγάλη κυρία», αλλά κέρδισε ο καλύτερος

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός Ισπανικών συνόρων θα παραμείνει το τρόπαιο του Champions League, αφού η Μπαρτσελόνα έγινε το βράδυ του Σαββάτου η ομάδα που διαδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε κέρδισαν με σκορ 3-1 την Γιουβέντους δείχνοντας από νωρίς πως δεν είχε σκοπό να αφήσει τους Ιταλούς να αμφισβητήσουν την ανωτερότητά της, αφού κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 4ο λεπτό με σουτ του Ράκιτιτς από το ύψος του πέναλτι. 

Οι Καταλανοί ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι σε όλο το πρώτο ημίχρονο και ήταν άτυχοι επειδή βρέθηκε απέναντί τους ο εκπληκτικός -ακόμα και στα 37 του χρόνια- Μπουφόν, αφού ο goalkeeper της Γιουβέντους κατάφερε να κρατήσει το ημίχρονο στο 1-0 με εκπληκτικές επεμβάσεις. Η Γιουβέντους συνολικά κατάφερε να σταθεί κάπως καλύτερα στον αγώνα μετά τα μέσα περίπου του πρώτου μέρους, όμως και πάλι δεν έδειχνε ικανή να ανησυχήσει τον Μέσι και την παρέα του.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν έπεσε καθόλου, αφού η Μπαρτσελόνα θέλησε να διασφαλίσει το υπέρ της σκορ και κυνήγησε το γκολ.

Όμως ο Μπουφόν ήταν ακόμα «ζεστός», κράτησε το σκορ στο 1-0 και έτσι ο κανόνας που θέλει την ομάδα που χάνει τις ευκαιρίες να δέχεται το γκολ, επαληθεύτηκε για μια ακόμα φορά στο 54ο λεπτό.

Τότε ο Τέβεζ βρέθηκε απέναντι στον Τερ Στέγκεν που κατάφερε να διώξει την μπάλα στο σουτ του Αργεντινού επιθετικού, όμως ο Μοράτα πρόλαβε να πάει πρώτος στην μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα για την ισοφάριση.

Η Γιουβέντους για μερικά λεπτά  αναθάρρησε και προσπάθησε να επιτεθεί, όμως οι τυπικά φιλοξενούμενοι έδειξαν πως δεν θα άφηναν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους αντιπάλους τους.

Ο Λουίς Σουάρεζ στο 65' έκανε το 2-1 και επανέφερε τον αγώνα στα μέτρα της «Μπάρτσα» η οποία συνέχισε να ελέγχει την εξέλιξη του.  Οι Ιταλοί προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση κυρίως χάρη σε ατομικές ενέργειες των Πογκμπά και Τέβεζ, όμως το 2-2 δεν ερχόταν κυρίως εξαιτίας των κακών τελειωμάτων των φάσεων που δημιουργούσαν.

Έτσι ο Νεϊμάρ στις καθυστερήσεις κατάφερε να ολοκληρώσει τον θρίαμβο πετυχαίνοντας το 3-1. Νωρίτερα ο ρέφερι της αναμέτρησης είχε ακυρώσει σωστά γκολ του βραζιλιάνου, αφού η μπάλα είχε βρει στα χέρια του έπειτα από κεφαλιά που έκανε, πριν καταλήξει στα δίχτυα. 

– Με το Champions League η Μπαρτσελόνα έφτασε στην κατάκτηση του τρεμπλ. 

– Ο Τσάβι αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή