Γιουνκέρ: Απαραίτητο το ελληνικό τμήμα για να χτιστεί μια γέφυρα

Γιουνκέρ: Απαραίτητο το ελληνικό τμήμα για να χτιστεί μια γέφυρα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκλείοντας το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ τόνισε σε συνέντευξή του στο γερμανικό κανάλι ΒR πως επί μήνες προσπαθεί «να χτίσει μια γέφυρα, αλλά το τμήμα της Ελλάδας ακόμη λείπει».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι πρόκειται να γίνει αν δεν υπάρξει αυτό το τμήμα της γέφυρας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνει ότι τότε δεν μπορεί να υπάρξει καμία γέφυρα.

«Πρέπει κάποιος να τηρεί τους κανόνες και αν κάποιος σαν και εμένα προσπαθεί εδώ και μήνες να χτίσει γέφυρες χρειάζεται και το ελληνικό τμήμα της γέφυρας. Όταν το δω, θα έρθουμε στην επιθυμητή ολοκλήρωση», τόνισε ο κ. Γιουνκέρ.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε πως η συνάντηση της Τετάρτης δεν θα έχει κάποιο νόημα αν δεν υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις από την μεριά της Ελλάδας. «Χρειαζόμαστε προτάσεις από την Ελλάδα εναλλακτικές στις προτάσεις που έχουν κάνει οι τρεις θεσμοί. Στην περίπτωση που δεν υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις η συνάντηση δεν έχει νόημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας μάλιστα τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, να βρεθεί μια λύση άμεσα για την Ελλάδα χωρίς ωστόσο να προκληθεί αστάθεια στις διεθνείς αγορές, ο κ. Γιουνκέρ σημείωσε ότι μία λύση πρέπει να βρεθεί όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς πάντα ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή