Τσίπρας για ΕΡΤ: «Οι τίμιοι αγώνες δικαιώνονται»

Τσίπρας για ΕΡΤ: «Οι τίμιοι αγώνες δικαιώνονται»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συγκινησιακά φορτισμένο αλλά και εορταστικό κλίμα, πραγματοποιείται στην Αγία Παρασκευή η συναυλία για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Ν.Παππά την ΕΡΤ για να συμμετάσχει όπως είπε στη σημερινή γιορτή της δημοκρατίας.

«Την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση, την άνοιξαν οι αγώνες των εργαζομένων», είπε ο πρωθυπουργός. «Σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον», τόνισε υπογραμμίζοντας πως «οι τίμιοι αγώνες κάποτε δικαιώνονται και έτσι και οι αγώνες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν».

«Δεν θέλουμε κρατική ΕΡΤ, θέλουμε δημόσια ΕΡΤ, η πλουραλιστική ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό. Οι τίμιοι αγώνες δικαιώνονται. Σήμερα ανοίγει ξανά η ΕΡΤ και καλύπτεται μία ανάγκη του ελληνικού λαού, στην έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα να δείξουμε ότι μπορεί ένας οργανισμός να είναι δημόσιος, να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια αγαθά έξω από τη λογική του κρατισμού έξω από τη λογική που μέχρι σήμερα έζησε η ΕΡΤ, μια λογική επιβολής των απόψεων της εκάστοτε κυβέρνησης. Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό, η ΕΡΤ είναι ταυτόσημη με την ιστορία της Ελλάδας και του ελληνικού λαού και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι».

Κληθείς να δώσει μια εικόνα για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ο πρωθυπουργός, είπε: «Την εικόνα τη δίνουμε μέρα με τη μέρα ανοιχτά δεν κρύβουμε τα χαρτιά μας αγωνιζόμαστε διαπραγματευόμενοι, όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης η κυβέρνηση θα κρατάει τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού για να μπορέσουμε να έχουμε μια συμφωνία που δεν θα είναι απλά συμφωνία, αλλά θα είναι μια λύση που θα κρατάει την κοινωνική συνοχή, θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική και ταυτόχρονα θα δίνει λύση στο μεσοπρόθεσμο χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας και άρα θα δημιουργεί συνθήκες βιωσιμότητας του χρέους.

Η συναυλία ξεκίνησε με την ακρόαση του εθνικού ύμνου και ένα δυνατό χειροκρότημα από το πλήθος των συγκεντρωμένων συνόδευσε την προβολή βίντεο με τα πρώτα λεπτά της εκπομπής του νέου προγράμματος. Στο Ραδιομέγαρο βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή