Βρυξέλλες: Εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων οι θεσμοί

Βρυξέλλες: Εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων οι θεσμοί

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου η προγραμματισμένη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στις Βρυξέλλες. 

Λίγο μετά τις 19:00 (ώρα Ελλάδος) ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς βρέθηκε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να συζητήσει κάποια διαδικαστικά θέματα. 

Η διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχιστεί και αύριο, Κυριακή, με την προϋπόθεση ότι οι σημερινές συνομιλίες θα οδηγήσουν σε ένα αποτέλεσμα που θα δώσει την ευκαιρία στους θεσμούς να μπορέσουν να δουλέψουν. Για τον λόγο αυτό το Σάββατο οι θεσμοί δεν συμμετέχουν στην συζήτηση, η οποία γίνεται με την ομάδα του Ζ. Κ. Γιουνκέρ.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα βρίσκονται σε στάση αναμονής μέχρι την συνάντηση και εν συνεχεία θα αξιολογήσουν την ελληνική πρόταση, κρίνοντας κατά πόσο μπορεί να ξεκινήσει ένας καινούργιος γύρος διαβουλεύσεων.

Μέχρι αργά το μεσημέρι πάντως δεν ήταν επιβεβαιωμένο αν οι επικεφαλής των τριών θεσμών (ΕΚΤ, ΔΝΤ, Κομισιόν) βρίσκονται στην βελγική πρωτεύουσα ή αν θα μεταβούν αργότερα, κάτι οποίο δεν αποκλείεται να κριθεί από την πρώτη ανάγνωση και αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική αντιπροσωπεία απαρτίζεται από τους κ.κ. Δραγασάκη, Παππά, Τσακαλώτο και Χουλιαράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή