Βαρουφάκης: «Στο Eurogroup της Πέμπτης θα είμαι εγώ»

Βαρουφάκης: «Στο Eurogroup της Πέμπτης θα είμαι εγώ»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στο Eurogroup της Πέμπτης θα είμαι εγώ, εκεί είναι η θέση μου» επισήμανε μιλώντας σήμερα στον Alpha ο Γιάννης Βαρουφάκης και χαρακτήρισε «υπονόμευση της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης όσα ακούγονται ότι ο ίδιος είναι εκτός διαπραγμάτευσης».

Εξάλλου, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «η διαπραγμάτευση δεν είναι θέμα ενός ανδρός, καθώς  η αριστερά λειτουργεί συλλογικά» και τόνισε ότι «όταν ο κ. Τσίπρας και η κ. Μέρκελ ορίζουν μια συνάντηση συνεργατών τους, όπως εν προκειμένω ο κ. Παππάς, είναι λογικό αυτοί να περιστοιχίζονται και από άλλους συνεργάτες που γνωρίζουν τα θέματα».

«Αν πήγαινα εγώ, θα έπρεπε να είναι και ο Σόιμπλε» διευκρίνισε.

Αναφερόμενος στη σχέση του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τον χαρακτήρισε φίλο του, προσθέτοντας ότι στο EuroWorking Group θα παρίσταται και ο κ. Χουλιαράκης.

Ο υπουργός χαρακτήρισε ως ευρωπαϊκό πρόβλημα την ελληνική κρίση, προσθέτοντας ότι πρέπει να λυθεί και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ωστόσο, όπως είπε, «εμείς δεν πρόκειται να υπογράψουμε συμφωνία με ένα δημοσιονομικό πλάνο που δεν βγαίνει… Όταν πας σε μια διαπραγμάτευση συμβιβάζεσαι, και εμείς έχουμε κάνει πολλούς συμβιβασμούς».

Σχολιάζοντας τέλος την επιλογή Παναρίτη και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν είπε ότι «η Ελλάδα έχασε, που δεν θα την εκπροσωπεί στο ΔΝΤ η Έλενα Παναρίτη γιατί ήταν ιδανική επιλογή. Οι βουλευτές όμως που έχουν την νομιμοποίηση της λαϊκής ψήφου έχουν δικαίωμα να εκφράσουν δημόσια της αντιρρήσεις τους με τις επιλογές μου. Δεν με στεναχωρεί η επικριτική στάση βουλευτών, με στεναχωρεί που παραιτήθηκε η Παναρίτη», διευκρίνισε.

Τέλος πρόσθεσε ότι «θα ήταν τεράστιο ατόπημα αν πηγαίναμε σε εκλογές ή δημοψήφισμα γιατί έχουμε νωπή λαϊκή εντολή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή