Βαρουφάκης: Συμφωνία σε μια νύχτα, αρκεί να είναι παρούσα η Μέρκελ

Βαρουφάκης: Συμφωνία σε μια νύχτα, αρκεί να είναι παρούσα η Μέρκελ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εκτίμησε, σε μία συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα σε γερμανική εφημερίδα, πως μία συμφωνία είναι δυνατή και μάλιστα μπορεί “να επιτευχθεί μέσα σε μία νύχτα”, αν η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είναι παρούσα.

“Μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε μία νύχτα. Αλλά η καγκελάριος (Άγγελα Μέρκελ) θα πρέπει να είναι εδώ”, δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στην εφημερίδα Bild.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θέλει να αποφύγει ένα Grexit, μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο υπουργός στην εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας. “Θεωρώ πως το Grexit δεν είναι μία συνετή λύση, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, όπως δεν μπορώ να αποκλείσω πως μια μέρα ένας κομήτης θα αγγίξει τη Γη”, είπε.

Ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε για μία ακόμη φορά να γίνει μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. “Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την πληρωμή ενός τόσο σημαντικού χρέους”, είπε.

Ο υπουργός παραδέχθηκε επίσης πως υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική φορολογική διοίκηση, ιδίως για το θέμα του ΦΠΑ. “Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας με τον ΦΠΑ; Ότι δεν μπορούμε να τον εισπράξουμε”, δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή