Reuters: Φόβοι ΕΚΤ για το άνοιγμα των ελληνικών τραπεζών την Δευτέρα

Reuters: Φόβοι ΕΚΤ για το άνοιγμα των ελληνικών τραπεζών την Δευτέρα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΚΤ είπε στο Eurogroup ότι δεν είναι σίγουρη για το αν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να ανοίξουν τη Δευτέρα, ανέφεραν αξιωματούχοι σύμφωνα με το Reuters. Ωστόσο, η ίδια η ΕΚΤ δεν επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ, ενώ ο ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες, Πίτερ Σπίγκελ, έγραψε στο Twitter ότι η Τράπεζα διέψευσε την είδηση. Πάντως, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε τις συγκεκριμένες διαρροές από το Eurogroup.

Η συγκεκριμένη πληροφορία προέκυψε λίγο μετά το νέο αδιέξοδο στο Eurogroup του Λουξεμβούργου, καθώς δεν επήλθε συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε την Πέμπτη ότι οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες έφτασαν τις τελευταίες τρεις ημέρες τα δύο δισ. ευρώ κάτι που ωστόσο διέψευσε το Μαξίμου κάνοντας λόγο για «σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή