Σαπέν: Eurogroup πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

Σαπέν: Eurogroup πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας προανήγγειλε ο Μισέλ Σαπέν.

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του στην Wall Street Journal παραδέχθηκε πως για να πραγματοποιηθεί μια Σύνοδος Κορυφής, υπάρχουν οι απαιτούμενες προετοιμασίες: «Μία σύνοδος κορυφής, όπως αυτή, προετοιμάζεται από τους υπουργούς Οικονομικών, επομένως θα συνεδριάσει το Eurogroup για να την προετοιμάσει», δήλωσε ο υπουργός.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει δήλωση του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ζητήσει από την Ελλάδα οι πιστωτές της, κυρίως μειώσεις των δαπανών για συντάξεις και αυξήσεις στον ΦΠΑ: «Αυτά δεν είναι δημοφιλή μέτρα, δεν θα είναι εύκολο να ληφθούν και το μεγάλο ερώτημα είναι αν η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα λάβει», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας: «Και αν δεν είναι έτοιμοι να το κάνουν, τότε αναλαμβάνουν έναν μεγάλο, μεγάλο κίνδυνο για το μέλλον της Ελλάδας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή